Els infants de La Mirada començaran més tard el curs per retard en les obres

Els mòduls prefabricats necessaris per aquest curs van arribar el 7 de setembre, només cinc dies abans de començar el curs

Els infants de l'Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès no podran començar el curs el dimecres 12 de setembre. Per culpa de retards en les obres, les classes no s'iniciaran fins al pròxim dilluns 17 de setembre, segons ha confirmat Ensenyament a les famílies del centre santcugatenc. L'Escola La Mirada, a l'espera de la construcció de l'edifici definitiu, funciona des de fa tres anys en mòduls prefabricats i, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat no va començar a instal·lar els nous mòduls necessaris per aquest curs 2018-2019 fins al 7 de setembre, només cinc dies abans de l'inici de curs. La Mirada compta amb 170 alumnes fins a P-5 i enguany ampliava a tres les línies P-3 per la falta de places escolars al centre de Sant Cugat.

"Aquest divendres ens van comunicar que no podia començar el curs la setmana vinent", ha lamentat Marc Gilabert, de l'Associació de Famílies de La Mirada, que ha assegurat que el sentiment entre les famílies és d'emprenyament i d'indignació. "Plou sobre mullat, l'any passat els mòduls ja van arribar i justos i la construcció de l'escola definitiva també va amb retard", ha afegit en declaracions al TOT Sant Cugat. De fet, tot i que l'Ajuntament anunciava que l'edifici definitiu de l'escola podria entrar en funcionament pel curs 2019-2020, ara ja està descartat i les obres encara no han començat.

DmeJ7yjXsAENrni

Descarregada dels nous mòduls aquest 7 de setembre. FOTO: Cedida/@arjoesjr

Servei d'acollida

El retard en l'inici del curs suposa un "trasbals" per les famílies. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Cugat ha ofert la biblioteca Miquel Batllori per a l'ús dels infants durant els primers dies de curs. Un gest que agraeixen des de l'Associació de Famílies d'Alumnes, tot i que assenyalen que és un servei d'acollida i no es podran fer classes normals. A més, tampoc hi ha alternativa pel servei de menjador. "Sorprèn aquest pla b a última hora, feia dies que ja bullia l'olla que podia començar amb retard", ha explicat Gilabert. Des de l'AFA han volgut agrair "la tasca brutal" de l'equip docent de La Mirada i les hores extres que han fet per intentar començar el curs a temps, però el retard en l'arribada dels nous mòduls ho ha fet inviable.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va visitar les obres de l'Escola La Mirada aquest divendres 7 de setembre i va comentar la situació a través de les xarxes socials: "Les obres no han anat al ritme desitjat.  Des de l'Ajuntament de Sant Cugat posem a la disposició d'Ensemyament la biblioteca Miquel Batllori per a l'ús dels nens i nenes de l'escola els propers dies. Som, sempre, al costat de les famílies". El passat 6 de setembre,  Fortuny va atribuir el retard a "un problema amb el subministrament del material" per part de l'empresa constructora, tot i que garantia que les classes podrien començar el 12 de setembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem