Entitats ecologistes no descarten "nous recursos" contra el projecte de La Mirada al Bosc

Les entitats ecologistes demanen al govern de Sant Cugat que decideixi si continua esperant "sense cap certesa en el temps" o aposta per un nou emplaçament per La Mirada

Les entitats ecologistes que mantenen la batalla judicial per evitar la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres reafirmen que hi ha "alternatives reals i viables" per construir l'escola en un altre emplaçament. Així ho van traslladar en una reunió amb el govern de Sant Cugat, produïda després que el jutjat contenciós administratiu nº10 de Barcelona desestimés el recurs presentat per l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura. 

Més info: Recurs d'ADENC per "mantenir la suspensió de les obres de La Mirada"

Les associacions recalquen "la impossibilitat legal immediata d’executar el projecte dels trasplantaments i tales", ja que en presentar un recurs a la decisió judicial, les mesures cautelars que frenen el projecte es mantenen. A més, alerten que no es pot saber quan s'allargarà aquesta situació, "donats els recursos i demandes judicials vigents pendents de resolució, així com els nous recursos que es puguin iniciar". Així, les entitats no descarten iniciar noves accions judicials per evitar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres.

Per aquest motiu, SOS Bosc Volpelleres, Adenc, Ecologistes de Catalunya i WWF asseguren que hi ha "alternatives reals i viables, fora del bosc" per construir l'escola, que serien més "ecnoòmiques, ràpides i sostenibles". En aquest context emplaça al govern de Junts i ERC a prendre finalment una decició: "continuar esperan sense cap certesa en el temps sacrificant una hectàrea de bosc urbà" o "estalir un nou i definitiu emplaçament". , per a l’emplaçament de l’edifici escolar.

Què hi diu el govern?

Pel que fa al govern, a l'espera de declaracions oficials, el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas va admetre que les cautelars es mantenen, malgrat que l'alcalde, Josep Maria Vallès, havia indicat el contrari en el ple municipal. “Hi ha d’haver prudència, ja que es van manifestar missatges incorrectes que van crear expectatives a la comunitat educativa. S’ha d’analitzar l’escenari jurídic, però no s’han aixecat les cautelars, la sentència és sobre el recurs", va afirmar Brugarolas a Cugat Mèdia. 

Aquesta disputa judicial correspon al projecte de tala i transplantament d'arbres, que es va haver d'aturar el 2022 després que el jutjat acceptés les mesures cautelars demanades per les entitats ecologistes. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem