Recurs d'ADENC per "mantenir la suspensió de les obres de La Mirada"

A més, diferents entitats ecologistes assenyalen "la prohibició de talar arbres durant la situació d'excepcionalitat a causa de la sequera"

SOS Bosc Volpelleres, ADENC i WWF (Grup local Barcelona), entitats ecologistes, han anunciat en un comunicat que ADENC presentarà un Recurs d'Apel·lació, després que el jutjat contenciós administratiu nº10 de Barcelona desestimés les mesures cautelars que havia demanat l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) per aturar la construcció de l'escola La Mirada. Amb aquest recurs, i segons han assenyalat les diferents entitats ecologistes, "les mesures cautelars de suspensió es mantindran en vigor fins que la sentència esdevingui ferma", posposant així la represa de la tala i el trasplantament d'arbres.

Més info: S'aixequen les mesures cautelars que impedien començar a construir la Mirada

D'altra banda, les entitats ecologistes assenyalen "la situació d'excepcionalitat a causa de la sequera" com un altre motiu per evitar la tala i el trasplantament d'arbres, i és que segons han apuntat, "és un període en el qual es prohibeix l'activitat de tala al bosc".

Les 3 entitats indiquen també en el manifest que hi ha alternatives per construir La Mirada, després que l'Ajuntament proposés el terreny que actualment ocupa l'aparcament que hi ha a tocar de l'escola, però es mostren crítics amb l'actuació de l'ens municipal: "L'Ajuntament no ha fet cap actuació que permeti avançar a la construcció urgent de l'escola ni en aquesta nova ubicació, ni cap altre de les ubicacions possibles. Reiterem la nostra oposició frontal a la ubicació actual, ja que hi ha alternatives identificades".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem