ERC, la CUP i ICV criden a la mobilització pel Dia de la Dona Treballadora

Les seccions locals de les formacions polítiques participaran dels diferents actes organitzats amb motiu de la jornada a Sant Cugat i Barcelona

Amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona Treballadora, que se celebra aquest dimarts, 8 de març, les seccions locals d'Esquerra Republicana, les Joventuts d'ERC, la CUP i ICV fan una crida a la mobilització per reivindicar els drets de les dones.

Des de les seccions locals d’ERC i les JERC “treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. S'ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora”, assenyalen en un comunicat.

"A diferència del què poden opinar alguns sectors de la societat catalana, la feina feminista encara no està feta i cal que seguim lluitant amb més intensitat que l’any anterior. Seguim estant explotades, oprimides i discriminades com a dones i en tots els àmbits de les nostres vides pels sistemes en els quals estem sotmeses: el patriarcat i el capitalisme. I encara més en l’actual context de crisi econòmica, social i política on cada cop queda més explícit que pobresa és nom de dona, destaquen des de la CUP.

En el seu comunicat, ERC apunta que “ens sumarem a la manifestació d’aquest dimarts a la plaça d’Octavià, així com a la de Barcelona” i animen la ciutadania a participar-hi perquè “els canvis comencen als pobles i carrers, persona a persona”. Una crida a la mobilització que també fa la CUP en el seu comunicat que podeu llegir en aquest enllaç.

ICV també participarà d'ambdues manifestacions, reivindicant el paper de la dona treballadora. A Sant Cugat, la manifestació començarà a les 17.30 hores a la plaça d'Octavià, i finalitzarà a la plaça de Lluís Millet per animar els participants a viatjar fins a Barcelona per participar de la manifestació conjunta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem