Sant Cugat reivindica igualtat el Dia de la Dona

Durant aquest dimarts i els pròxims dies es continuen organitzant activitats relacionades amb el paper de la dona

La manifestació d'aquest dimarts 8 de març, convocada a les 17.30 hores, centrarà els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquesta manifestació, organitzada per la Plataforma Unitària, recorrerà els carrers de la ciutat, des de la plaça d'Octavià fins a la plaça de Lluís Millet. Després els manifestants baixaran a Barcelona, on també s'hi ha organitzat una marxa.

Paral·lelament, aquest dimarts hi ha programades tres activitats més. La primera és el lliurament de premis del Concurs de Cartells "Cants a la dona" que ja es pot visitar a l'Escola Municipal d'Art de Sant Cugat. El lliurament es farà a les 17.30 hores en aquest mateix espai i comptarà amb un concert a càrrec del grup Les Pasquines. A les 19 hores, al Museu del Tapís, hi haurà una taula rodona dins l'exposició "La corda transfigurada" amb Dolors Oromí, artista, Roser Casañe, comissària i crítica d'art, i Mercè Beaskoa, presidenta de l'Associació Dones de l'Art i galerista.

A les 20 hores, al Claustre del Monestir, la Xarxa Monestir Sant Francesc organitza el recital de música i poesia Amb versos de dona, amb poemes de Dolors Renau, Joana Raspall, Gloria Fuertes i Raquel Lanseros, entre altres; música de Lletraferits; i recital a càrrec de Dolors Renau i Carme Serret.

Altres activitats programades

Un dels actes centrals del programa tindrà lloc el divendres 11 de març, a ESADE. És la xerrada a càrrec de la sociòloga i professora de la UdG Cristina Sánchez Miret, per reflexionar sobre la igualtat, la conciliació i la reforma horària. La xerrada tindrà lloc entre les 9.15 i les 11.45 hores, i inclourà una mostra de bones pràctiques de tres empreses de la ciutat per fomentar el benestar laboral.

El dissabte 12 de març, a les 12 hores, es farà al Xalet Negre una sessió de tonificació pel cos femení a càrrec del Gimnàs Curves, de 45 minuts de durada. I el dimecres 16 de març, també al Xalet Negre, la psicòloga Teresa Pérez dirigirà un taller de mindfullness per prendre consciència personal i reduir tensions. Aquesta darrera activitat tindrà lloc a les 19 hores.

Activitats que ja s'han realitzat

Concert de The Sey Sisters, a Valldoreix FOTO: Lali Puig

Durant els darrers dies han estat nombroses les iniciatives organitzades. Plataforma Unitària va organitzar el divendres 4 de març a Cal Temerari la xerrada "Orígens i història del 8M", amb Mireia Redondo, de Dones Llibertàries. El diumenge 6 de març el Club Karate Sant Cugat va organitzar un taller d'autodefensa feminista.

Mireu les fotografies dels actes del Dia de la Dona

El Museu del Monestir va organitzar el 27 de febrer un taller artístic intergeneracional amb dones d'una mateixa família o grup d'amigues a càrrec de Cori Mercadé i Assumpta Basses. El film Au fil d'Ariane, l'obra de teatre Només són dones, i el concert de Rozalen van ser les propostes pel Dia de la Dona programades pel Teatre-Auditori.

Valldoreix va organitzar el divendres 4 de març el concert de The Sey Sisters El color del gospelLa Floresta també va commemorar el Dia de la Dona el diumenge amb una festa popular que va comptar amb concerts d'artistes locals, discursos reivindicatius, representacions teatrals, contacontes i pallassos per als més petits. La jornada va estar acompanyada per un dinar popular.

Aquest dilluns al vespre s'han organitzat dues activitats més. Una ha estat la marxa de torxes per denunciar els feminicidis, i l'altre ha estat una xerrada sobre l'alimentació en la menopausa a càrrec de la nutricionista Gisela Fernández que s'ha fet al Xalet Negre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem