ERC-MES presenta una moció a favor de la defensa de les dones pel cas de la Manada

La moció serà presentada davant el Ple municipal el pròxim dia 21 de maig

La indignació per la sentència de la Manada, que ja va arribar a Sant Cugat amb la concentració duta a terme el passat dijous 26 d'abril, ara arriba al Ple municipal de la mà d'una moció d'ERC-MES en defensa dels drets de les dones víctimes de violència sexual.

Des del partit independentista destaquen que "és evident que la justícia espanyola no empara els drets de la ciutadania i ha sortit a la llum el biaix patriarcal que la perverteix i que encara la fa més injusta per les dones". I és que, per la formació, el tribunal del cas obvia que es produís "cap tipus d'intimidació ni de violència i tampoc no té en compte l'agreujant per actuació grupal ni la vulneració de la intimitat".

Per això, i per "la Moció conjunta dels grups municipals de la CUP-PC, ERC-MES, ICVEUiA, PdeCAT-Demòcrates, C's i PSC per uns espais d'oci lliures de violència masclista que refermava la condemna de l'Ajuntament de Sant Cugat a totes les formes de violències sexuals" aprovada el 15 de maig de 2017, el grup ha decidit plantejar l'acord pel pròxim dia 21 de maig.

El text proposa manifestar des de l'ens municipal el suport a totes les dones víctimes d'agressions sexuals, i animar a totes les persones a mostrar el seu rebuig a la sentència del cas de la Manada.

Així mateix, vol "instar el Congrés dels Diputats i el Senat que a la pròxima revisió del Codi Penal s'incorpori la perspectiva de gènere" alhora que demana al Consell General del Poder Judicial i les institucions competents "garantir la formació obligatòria i continuada de la judicatura per a la garantia dels drets de les dones".

Finalment, el text explica que cal dur a terme un protocol municipal "per a la prevenció i l'abordatge de situacions d'assetjament sexual en els espais d'oci i de lleure, donant compliment efectiu a la moció per uns espais d'oci lliures de violència masclista aprovada el 15 de maig de 2017", alhora que es forma els i les professionals de l'Ajuntament en matèria d'aquest tipus de violència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem