ERC-MES proposa una Modificació del PGM per impulsar més habitatge social

Per aconseguir-ho presentarà una moció en el Ple Municipal del mes de setembre que té l'objectiu d'arribar al 30% d'habitatge social en sol urbà no consolidat

La secció local d'ERC-MES vol impulsar una important Modificació del Pla General Metropolità per tal d'impulsar més habitatge social, previ estudi de viabilitat de la proposta. La força política ha presentat aquesta moció en roda de premsa: "És una moció molt important pel que significa per la ciutat. Volem combatre l'expulsió de persones que pateix Sant Cugat", ha explicat Mireia Ingla, regidora del grup. A més, la força política ha denunciat "la inacció" del govern municipal en aquesta problemàtica: "Són polítiques que s'haurien d'haver fet amb perspectiva per evitar arribar a la situació en la qual ens trobem ara", ha afirmat Ingla. El grup també ha explicat que, segons el seu parer, el Pla de PROMUSA 2030 és insuficient.

La moció planteja la necessitat de modificar el Pla General Metropolità per arribar a l'obtenció del 30% d'habitatge de protecció oficial (que no públic), prioritàriament de lloguer, en totes les edificacions destinades a habitatge plurifamiliar en sol urbà no consolidat. Això vol dir que qualsevol propietari d'un solar que hagi de demanar un permís per a la construcció o una Modificació del PGM actual per fer canvis en una construcció ja existent, s'haurà de renyir a aquesta condició de destinar el 30% dels habitatges que construeixi a habitatge social. A més, la moció també recull que qualsevol edificació ja existent que hagi de fer una rehabilitació important de l'edifici, haurà de cenyir-se també a aquests requisits.

En el Ple Municipal del mes de juliol es va aprovar una Modificació del Pla General Metropolità per permetre a un fons d'inversió, propietari de la parcel·la de Lestonnac, edificar-hi. A canvi, però, el 30% de l'habitatge haurà de ser social. L'objectiu d'ERC-MES amb aquesta moció és extrapolar aquest cas concret a tot el territori municipal, per establir ja unes bases que regulin aquestes actuacions, sense la necessitat de fer modificacions en cada cas concret.

Més info: Sant Cugat facilita la construcció d'una trentena de pisos a l'àmbit de Lestonnac

D'altra banda, des del grup municipal també proposen incloure en aquesta modificació la possibilitat que l'Ajuntament tingui dret de tanteig sobre els habitatges de protecció oficial, per tal de comprar-los i convertir-los en habitatges de lloguer públic, però en cap cas de venda per tal de no perdre patrimoni municipal.

Abans d'aplicar totes aquestes propostes, però, ERC-MES creu en la necessitat de generar un estudi per veure quins són els llindars que s'han d'establir en aquesta Modificació del PGM per tal que complir amb la viabilitat econòmica i jurídica de la proposta. A més, la força política ha explicat en la roda de premsa que el govern se'ls ha adreçat per explicar-els-hi que estan treballant en una proposta similar: "És positiu, però caldrà veure com podem donar encaix a les dues propostes", ha assenyalat Ferran Vilamajor, regidor d'ERC-MES.

 
Comentaris

Destaquem