Sant Cugat facilita la construcció d'una trentena de pisos a l'àmbit de Lestonnac

L'edifici de Lestonnac acollirà també acollirà nou habitatges de lloguer social per a joves

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat una modificació que permetrà la construcció de 35 habitatges a la parcel·la de Lestonnac, un terreny privat situat entre el passeig de Valldoreix i d'Olabarria. El propietari podrà construir cinc blocs de quatre pisos i una 30% dels pisos seran d'habitatge públic de venda, tal com es va comprometre el govern municipal. A canvi, la propietat cediria la casa de Lestonnac a l'Ajuntament.

Segons el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, la voluntat és destinar la casa, que està catalogada, a fer nou habitatges de lloguer per a joves i espais d'equipaments municipals. L'Ajuntament també es queda amb 5.500 metres dels jardins de la parcel·la. "La ciutat hi surt guanyant. Un nou edifici d'habitatge públic i un nou parc", ha afirmat Puigdomènech. Actualment Lestonnac, ocupada durant èpoques i amb diferents projectes urbanístics aparcats, és propietat d'un fons d'inversió.

Més info: Desallotgen els okupes de Lestonnac

La proposta ha tirat endavant amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i el regidor no adscrit Xavier Cortés, mentre que part de l'oposició ha retret a l'equip de govern la falta de consens i de concreció en el que hauria de ser un projecte de ciutat. Així, PSC, PP, ICV-EUiA i CUP-PC han votat en contra mostrant molt dubtes, mentre que Ciutadans s'ha abstingut. Entre les incògnites expressades hi ha com es faran els blocs, si hi haurà diferències entre els pisos destinats a habitatge públic, què es farà amb la casa de Lestonnac, quines garanties hi ha del compromís de la propietat...

Recels de l'oposició

1lestonnac
Parcel·la de Lestonnac, amb la casa al centre. FOTO: Google Maps
 

"No estem d'acord en la venda d'habitatge protegit perquè és una pèrdua patrimonial", ha lamentat Núria Gibert, de CUP-PC. Des del PSC, Pere Soler ha expressat dubtes sobre com es desenvoluparà el projecte i ha demanat deixar-lo sobre la taula, ja que es tracta d'un espai "vital" per Sant Cugat i no es poden fer "actes de fe".

Roser Casamitjana, d'ICV-EUiA, ha lamentat també la poca informació que hi ha sobre el projecte i ha assenyalat que no se sap què es farà amb l'edifici de Lestonnac. Finalment, des del PP han criticat que es facin canvis en el planejament per obligar a un propietari a destinar part dels pisos a habitatge públic.

Des d'Esquerra Republicana, Ferran Villaseñor ha reconegut que queden per resoldre alguns dubtes, però veu positiu l'habitatge públic que es farà, tot i que lamenta que segurament serà de venda. A més, ha recordat que els nou pisos de lloguer per a joves que es faran a la casa de Lestonnac és un acord que ha impulsat ERC-MES: "Cal habitatge públic".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem