Es busquen cases d'acollida per als gats abandonats a Sant Cugat

La Plataforma Animalista fa una crida urgent a la ciutadania per fomentar l'adopció

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) fa crida urgent a la ciutadania per crear una gran xarxa de cases d'acollida i de recerca d'adoptants responsables per als gats abandonats a la ciutat.

Ho fa mitjançant un comunicat en el qual expliquen que la plataforma es troba fent un cens per determinar la quantitat de gats abandonats a Sant Cugat. Amb aquest cens s'han comptabilitzat més de 45 cadells de gat d'entre 15 dies i tres mesos. "Sabem que la xifra és molt més gran i que pot arribar fins als 150-200 gatets", afirmen.

La PAS demana la col·laboració dels ciutadans, ja que, segons els experts consultats per la plataforma, "el període d'adaptació dels gatets perquè puguin viure en una llar és entre els 0 i els 2 mesos i mig, podent en poques ocasions arribar als tres mesos".

Si després d'aquest temps els gats no són domesticats, passen a ser gats salvatges de colònies incontrolades "la qual cosa no només serà un problema de salut pública sinó un veritable drama per a les moltes persones que cuiden i estimen als animals a la nostra ciutat", argumenten des de la PAS.

Si s'està interessat a ser casa d'acollida o adoptar algun dels gatets, la PAS posa a disposició de la ciutadania el telèfon 695309061 i el correu electrònic panimalistastc@gmail.com.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem