Es mor el santcugatenc Artur Pomar, mestre dels escacs

El funeral serà aquest dissabte a els 10 del matí al Monestir

El jugador d'escacs i 7 vegades campió estatal d'escacs Artur Pomar s'ha mort aquest dijous, 26 de maig, a l'edat dels 84 anys. Des del 1970 vivia a Sant Cugat, tenia sis fills i era viudo de Carme Pérez. Els funerals pel jugador d'escacs santcugatenc seran aquest dissabte, 28 de maig, a les 10 del matí al Monestir.

Vída i premis

Artur Pomar va néixer a Mallorca i més tard es va traslladar a Madrid, on va poder formar-se com a jugador d'Escacs va ser set vegades campió d'Espanya, la primera a 14 anys. A més, va obtenir el títol de Mestre Internacional a 22 anys i el de Gran Mestre als 30, el primer espanyol de la història en assolir-lo.



Un dels millors jugadors de la història dels escacs Bobby Fisher va lloar la figura de Pomar en alguna ocasió. "Llastima que sent tan bon jugador hagis de tornar a Espanya a posar segells", en referència que Pomar va treballar a Correus tot a la seva vida fins que es va jubilar. Un dels fills del jugador, Eduard Pomar, també ha recordat, en declaracions al TOT, que un altre jugador li va dir que si hagués nascut a l'URSS o bé als Estats Units hauria arribat a ser millor jugador del món.

A més va disputar 12 olimpiades i va aconseguir el bronze a Leipzig al 1960. 

 
Comentaris

Destaquem