És Sant Jordi a Sant Cugat

Llibreters, floristes i ntitats de la ciutat surten al carrer aquest diumenge, 23 d'abril, per celebrar la festa del patró de Catalunya

Aquest diumenge, 23 d'abril, és Sant Jordi, i un cop més, Sant Cugat s'omplirà de roses, llibres i activitats per celebrar la diada.

Floristes i llibreters seran els protagonistes de la jornada. Un any més, s'espera que la rosa més venuda sigui la vermella. Pel que fa a llibres, enguany són 56 les propostes signades per autors locals que es podran descobrir per Sant Jordi.

Unes novetats que apleguen aquells llibres editats des del passat Sant Jordi, i que ja es van poder conèixer durant la celebració de la Taula d'Escriptors Locals celebrada el passat 8 d'abril i que des de fa 5 anys organitza el TOT Sant Cugat.

Les propostes culturals

La rosa de color vermell i la rosa són les clàssiques de Sant Jordi FOTO: Cedida

Més enllà de les parades de roses i llibre que ocuparan la ciutat, diferents entitats oferiran activitats als santcugatencs per gaudir de la jornada.

Des de les vuit del matí, i fins a les vuit de la tarda, els Diables de Sant Cugat posaran una parada a la plaça del Rei, on també es podrà veure la bèstia. Durant el dia organitzaran diferents activitats, com un taller per portar la bèstia a les 10 hores, un assaig de tabalers infantils a partir de les 11.30, l'assaig general de l'Encabronada de 16 a 18 hores, i un assaig de tabalers a les 18 hores.

També a la plaça del Rei estarà ubicada la parada de PimPamPum. A més de vendre roses i instal·lar un photocall, l'entitat explicarà dues versions actualitzades de la llegenda de Sant Jordi, així com la clàssica. Ho faran acompanyats pels Diables a les 12, les 17.30 i les 18.30 hores. L'Esbart també ballarà a la mateixa plaça a les 12.30 hores.

Un dels actes tradicionals de Sant Jordi és l'A tota Veu, organitzat per Òmnium i el Servei Local de Català, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. Una lectura de poemes per part de parelles lingüístiques que es farà a les 12 hores a la plaça Augusta.

Els Bastoners ballaran a la plaça d'Octavià a les 13.20 hores i a la tarda, a les 17 hores, mentre que La Lira cantarà a la seva parada en aquesta plaça a les 19 hores. Abans, però, hi haurà una ballada de Sardanes a les 18 hores a la plaça de l'Om.

El mateix dia, també, a Les Planes, es podrà gaudir de l'espectacle familiar Sarau de Sant Jordi, amb Rah-mon Roma, a les 12 hores, a l'Espai Pere Grau.

D'altra banda, hi ha diferents activitats programades els dies previs i posteriors a les biblioteques i al Museu de Sant Cugat.

El TOT amb Sant Jordi

El TOT Sant Cugat estarà present aquest Sant Jordi amb una parada a la plaça d'Octavià, coincidint amb aquest diumenge, 23 d'abril, i des de les 10 a les 20 hores. A la parada, a la que es regalaran gorres i globus del TOT, es podrà adquirir el lot de la revista Monsantcugat que consta d'una subscripció que inclou les dues primeres edicions i les dues següents per 25 euros i una rosa de cartó de regal.


El primer número del Món Sant Cugat gira entorn els orígens de la ciutat i una entrevista en profunditat a la mediàtica escriptora Empar Moliner, mentre que el segon es basa en un resum de les notícies més destacades del 2016 i una entrevista al protagonista de la sèrie 'Merlí' de TV3, Francesc Orella. I és que aquesta revista bianual gira en la seva primera edició de l'any en un resum dels fets més importants i que s'edita a principis de gener, mentre que la segona, que veu la llum al mes de juny, es basa en un tema en concret relacionat amb la ciutat. Igualment el Món ofereix continguts divulgatius sobre actualitat i patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem