L'Escola Gerbert d'Orlhac demana "una xarxa de camins escolars segurs"

Un centenar d'alumnes i famílies s'ha concentrat davant de l'escola per demanar pacificar l'entorn escolar arran de l'atropellament de 2 infants i una dona

L'Escola Gerbert d'Orlhac s'ha concentrat davant del centre educatiu per reclamar pacificar l'entorn escolar, després que 2 alumnes i la seva mare fossin atropellats a tocar del col·legi, el dijous 2 de maig. Així doncs, un centenar d'alumnes, famílies i comunitat educativa ha exigit una "una xarxa de camins escolars al centre que sigui saludable, sostenible i, sobretot, segura".

Més info: Un cotxe atropella dos nens i una dona i es fuga a Sant Cugat

Des del centre, han recriminat la falta de Policia Local per regular el trànsit al voltant de l'escola a travès d'un manifest: "Sant Cugat és una ciutat on un 52% dels alumnes van a peu a l'escola. De cap manera, ens podem permetre que aquest camí sigui perillós. Som conscients de les limitacions d'efectius que pugui tenir l'Ajuntament, però reclamem més presència d'agents de la Policia Local per regular el trànsit i evitar situacions com aquesta".

 

 

Els manifestants també han exigit mesures urgents per poder pacificar l'entorn escolar: "Des de la comunitat educativa de Sant Cugat, s'està treballant amb l'Ajuntament per fer realitat una xarxa de camins escolars al centre que sigui saludable, sostenible i, sobretot, segura. Segura, en majúscules. S'han fet moltes propostes. Entre elles, que els passos de zebra siguin sempre elevats en zones properes a centres educatius i que comptin amb coixins berlinesos".

Més info: La Policia Local localitza i obre diligències al conductor que va atropellar una família

Finalment, la presidenta de l'AFA Gerbert d'Orlhac, Esther Nieto, ha lamentat que el projecte per pacificar l'entorn escolar no sigui una prioritat per l'Ajuntament: "Els tècnics van presentar diferents alternatives, però des de l'Ajuntament ens han assenyalat que estan pendents del pressupost i que no es realitzarà cap acció fins d'aquí 1 o 2 anys. El lloc on va passar l'accident està identificat com un camí escolar i necessitem pacificar ja l'entorn per evitar que els cotxes puguin passar a tota velocitat".

Altres accidents aquest curs escolar

Aquest accident no és el primer que succeeix a Sant Cugat en un entorn escolar. Ja en el mes de març, una nena de 3 anys va ser atropellada per una motocicleta  en un carrer de vianants sortint de l'escola Joan Maragall. A més, des de l'Escola L'Olivera també van assenyalar problemes de seguretat en l'entorn de l'escola, arran de diferents ensurts.

Més info: Atropellen una nena de 3 anys en un carrer de vianants sortint de l'escola a Sant Cugat

Més info: L'Olivera assenyala un "problema greu de seguretat en mobilitat" en l'entorn de l'escola

És per tot això, que la presidenta de la Coordinadora d'AFAs, Carme Roca, ha estat crítica amb l'Ajuntament: "Fa molts anys que les AFAs i la Coordinadora d'AFAs reclamem mesures de seguretat, i tot i que sempre ens han dit que hi ha una falta d'efectius policials, es poden fer moltes altres mesures en l'àmbit de la circulació. A Sant Cugat cada vegada hi ha més presència de cotxes i considerem que la prioritat ha de ser que els alumnes puguin anar lliurament a l'escola. Lamentem que l'Ajuntament encara no s'hagi pronunciat en cap sentit ni hagi especificat si prendrà alguna mesura per minimitzar els efectes del trànsit al voltant de les escoles o si accelerarà els camins escolars".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem