L'escola pública, l'opció preferida a Sant Cugat

El 45,2% de l'alumnat que estudia a Sant Cugat ho fa en centres públics

L'educació pública és l'opció preferida per les famílies a Sant Cugat. 21.578 alumnes (d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) comencen un nou curs escolar a la ciutat i una majoria ho farà en centres públics. El 45,2% del total ha optat per un centre públic, mentre que un 31,2% estudiarà en centres concertats i un 23,65, en privats. El percentatge d'alumnes que han triat l'ensenyament públic ha augmentat respecte el curs anterior, quan era un 44,7% del total. En canvi, ha baixat la tria de concertats.

"Estem encantats. És l'escola del país i és un bé molt preuat", ha destacat la regidora d'Educació de Sant Cugat, Pilar Gorina, sobre aquesta realitat. Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha emfatitzat l'aposta de l'Ajuntament per aquesta educació i la millora dels centres públics. 

La concertada, preferida en la secundària

Els centres públics és l'opció més escollida en l'educació infantil, primària, batxilerats i cicles formatius. Cal destacar que aquestes xifres no reflecteixen tots els estudiants santcugatencs, sinó que els estudien en un centre a Sant Cugat. En canvi, en l'Educació Secundària Obligatòria hi ha una majoria d'alumnes en la concertada. 

Pilar Gorina: "Més preparats"

El curs 2021-2022, que començarà majoritàriament aquest 13 de setembre, estarà marcat de nou per la Covid-19 i les mesures de seguretat a les escoles. Mireia Ingla ha mostrat la seva "confiança" en tota la comunitat educativa. "Encara estem en pandèmia i no viurem un curs amb plena normalitat", ha afegit. A més, ha insistit en la necessitat que els alumnes de Secundària es vacunin com més aviat millor. Actualment, un 43,6% dels santcugatencs d'entre 12 i 15 anys tenen la pauta completa contra el coronavirus. 

Més info: Curs escolar 2021-22: tot el que has de saber sobre les noves mesures

"Estem molt més preparats i la complexitat és menor", ha assenyalat Pilar Gorina. En aquest sentit, l'Ajuntament seguirà oferint alguns espais municipals a escoles que necessitin més espai per adaptar-se a la situació. Per exemple, el Pla i Farreras utiltizarà la zona esportiva de Can Magí. D'altra banda, mantindrà la subvenció per contractar vetalladors en horari de menjador per poder atendre alumnes amb necessitats específiques especials.

En canvi, enguany no hi haurà subvenció per contractar monitors en l'horari del menjador, ja que segons la regidora d'Educació no hi haurà tanta necessitat de mantenir grups bombolla. D'altra banda, s'ha donat suport econòmica a més de 1.300 famílies per pagar les quotes d'escola i el menjador (100 euros en l'educació infantil, 150 euros en educació primària i, 200 en secundària). 

Augment d'alumnes

Pilar Gorina ha detallat que enguany ha augmentat l'arribada de nous alumnes. Des de la preinscripció escolar, ha demanat una plaça educativa 265 infants (l'any anterior en van ser unes 130). Segons la regidora, en l'etapa infantil hi ha grups esponjats que permeten acollir els nous alumnes, però que a partir de 2n i 3r de Primària hi ha grups més plens. Tot i això, no es plantegen la creació de nous grups. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem