L'escriptor i periodista Xavier Bosch serà el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat

El periodista i escriptor ha escrit diverses novel·les amb les quals ha guanyat premis com el Ramon Llull

L'escriptor i periodista santcugatenc Xavier Bosch serà el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat 2024, segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat. Bosch viu a Sant Cugat des del 2001 i és un reconegut escriptor en l'àmbit català, entre altres, va guanyar el premi Sant Jordi i el premi Ramon Llull. En l'àmbit periodístic, ha estat creador i director de diversos programes de ràdio i televisió, va dirigir  el diari Avui i va ser impulsor del diari Ara. Ara, encara escriu articles a Mundo Deportivo sobre el Barça. 

Des del 2015, quan el pregoner va ser l'esportista Joan Pahisa, que una persona no era el pregoner, sinó que s'havia optat per fer pregoners entitats o grups. En els últims tres anys, el govern de Mireia Ingla, havia escollit col·lectius com a pregoners, com per exemple dones esportistes o el col·lectiu de joves. Consulta tots els pregoners de la Festa Major de Sant Cugat. 

Qui és Xavier Bosch? 

Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 1967. És autor de nou novel·les i de dos reculls de contes. Ha guanyat els premis de narrativa més rellevants de la literatura catalana: el premi Sant Jordi (2009) i el premi Ramon Llull (2015). En cinc ocasions, les seves històries han estat “el llibre més venut” de la Diada de Sant Jordi.

Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com “Alguna Pregunta Més?” (amb Antoni Bassas), “El món a RAC 1”, “El gran dictat” o “El Barça juga a RAC 1”.

TV3 ha dirigit els programes “Un tomb per la vida”, “Aquest any, cent” i “Àgora”. Ha dirigit els documentals de música clàssica “La fleur” i “Revolutionary Quartet: l’enigma Gerhard”.

Va dirigir el diari “AVUI” i, des de 2010, és soci fundador i membre del consell editorial del diari “ARA”. Membre de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, des de l’any 2000 escriu articles a Mundo Deportivo sobre el Barça, la seva passió. (Biografia extreta de la web de Xavier Bosch) 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem