Els esplais de Sant Cugat s'uneixen per donar valor a la seva tasca

Les entitats santcugatenques dedicades al lleure s'han unit a la campanya d'Esplais Catalans per reivindicar que realitzen una tasca essencial i segura

Les entitats d'educació en el lleure de Sant Cugat es van concentrar aquest dissabte 20 de febrer a la Plaça d'Octavià a les 19:00 hores per reivindicar la seva tasca i que són un servei segur i essencial.

Aquesta concentració iniciada per l'Esplai Sarau i l'Esplai Pica-roca, juntament amb el Cau i altres entitats de lleure com l'Esplai Gatzara de Castellbisbal van fer aquesta reivindicació per fer-se notar. La concentració va consistir amb escriure lemes per la plaça com: "El lleure és segur" o els "Joves volem fer esplai" i també es va llegir el manifest de l'Esplac.

Amb això, els Esplais i Caus de la ciutat s'han unit a la campanya que va organitzar Esplais Catalans (Esplac) instant a la unió de diferents entitats del lleure arreu de Catalunya perquè es valori la seva funció. L'Esplac explica quin era l'objectiu d'aquestes concentracions: "reivindicar el nostre malestar amb les restriccions actuals i demostrar que som espais segurs i necessaris".

Les entitats del lleure es van unir després que el PROCICAT anunciés que se suavitzen lleugerament aquestes restriccions i permetrà la presencialitat en les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària a partir del dilluns 22 de febrer.

Més info: FAQS: Quines restriccions s'aixequen i quines es mantenen?

A més, les entitats de lleure santcugatenques ja es van reunir el passat 15 de novembre per reivindicar la tornada a les activitats presencials del lleure aturades des de feia un mes.

Més info: Les entitats de lleure reivindiquen que són un espai segur i essencial

Per a Miriam Aoudia, membre de l'Esplai Pica-Roca: "Des d'Esplac es va llençar una campanya perquè les entitats consideràvem que a tot aquest àmbit no se'ns havia tingut en compte fins ara, ni a nosaltres, ni a la tasca, ni als joves, que al final, són els més importants. És per això, que se'ns va incitar a fer aquesta campanya als esplais  d'arreu de Catalunya".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem