Falta de recursos humans al centre mèdic de Bellaterra

Un centre amb dos espais: un de públic –amb el logotip de CatSalut– i un de privat.

Ara fa gairebé un any començaven les obres d’un centre mèdic a Bellaterra. El centre en qüestió s’ubica al carrer de Lluís de Ábalo, en un local del Club Bellaterra cedit per vint anys a l’Ajuntament en compensació de la requalificació urbanística comercial feta al club.


El novembre del 2014 es feia públic que la Diputació de Barcelona atorgava una subvenció de 37.000 euros per al condicionament i obres d’un centre mèdic privat. L’abril del 2015 s’iniciaven, coincidint amb el període preelectoral, les obres per a un centre amb dos espais: un de públic –amb el logotip de CatSalut– i un de privat. Un any després, l’EMD i CatSalut continuen treballant en el projecte, però el servei no ha pogut començar. L’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat que estan patint un desballestament de tots els CAP i que, per tant, no poden descentralitzar un metge o infermera a Bellaterra. En canvi, si CatSalut posés una persona addicional, estarien d’acord en el projecte.


Mentrestant, ofereixen l’assistència domiciliària com a alternativa i informen que el criteri de construcció d’un nou CAP no és el nombre d’habitants, sinó els usuaris que en fan ús al llarg de l’any.

Segons l’estudi sobre els hàbits de consum dels bellaterrencs, encarregat per l’EMD el 2014, aquest servei públic l’utilitzen el 51% dels veïns.

Paral·litzat

L’Ajuntament necessita que CatSalut afegeixi una persona addicional al nou centre mèdic de Bellaterra.
Els equips estan molt justos a tot arreu i no estan disposats a treure-la del CAP de Serraparera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem