Famílies de les Escoles Bressol es manifesten contra el canvi d'educadores

Un grup de famílies mostren la seva preocupació davant la finalització del contracte de docents dels centres aquest mes de març

Un grup de famílies de les Escoles Bressol Municipals (EBM) a Sant Cugat del Vallès han convocat una manifestació sota el lema "No volem que ens canviïn les nostres educadores cada 6 mesos". Serà el dissabte, 14 de març, a les 11 hores, i la marxa arrencarà a la plaça dels Quatre Cantons, passant per la plaça d'Octavià, i finalitzant a la plaça de Vila, davant l'Ajuntament, on es farà lectura d'un manifest i diferents activitats.

Com expliquen en un comunicat, un grup de famílies de les EBM "estan molt preocupats pel futur dels seus infants a causa de la finalització del contracte de docents dels centres" aquest mes de març. Així, "exigeixen" a l'Ajuntament que "actuï amb celeritat, prorrogant-los el contracte fins a finalitzar el curs escolar, i evitar un possible col·lapse dins del centre i poder garantir l'estabilitat dels seus infants".

 

Una problemàtica que exposaven ja durant el ple municipal del mes de febrer.

Més info: Pensionistes i escoles bressol, a l'Audiència Pública del ple

 

En el mateix comunicat, expliquen com a les escoles públiques, quan finalitza un contracte, la plaça es cobreix amb una nova mestra. Un canvi, apunten, que "s'hauria de fer sempre fora del curs escolar per no generar problemes", assenyalant que "la direcció de cada centre ha informat les famílies que en els pròxims dies 2 mestres d'El Niu, 2 mestres del Tricicle i 2 mestres del Cavall Fort acaben el contracte i l'ajuntament no els hi prorrogaria el mateix". Afegeixen, a més, que en el cas de La mimosa, "ja va ser una mestra que va haver de marxar".

Així, afegeixen que "la solució de l'ajuntament mentre busca una nova refent pels infants fins a finals de curs, és posar una suplent provisional anomenada corre-torns", que acostuma a trigar entre 10 i 15 dies, i que després es torna a substituir.

"Les famílies exigeixen que s'apliqui el sentit comú i una bona gestió del personal docent de totes les EBM's de la ciutat oferint la pròrroga a les mestres actuals fins a final de curs, ja que és la millor solució per a tots, sobretot pels nens i nenes, que no tenen cap culpa de res i a més són els més vulnerables enfront d'aquesta situació", demanen en el comunicat.

 
 
Comentaris

Destaquem