Les famílies de L'Olivera lamenten la "desastrosa gestió" amb la construcció de La Mirada

"Només demanem que l'Ajuntament assumeixi la seva responsabilitat i no es refugiï darrere d'una falsa i totalment infundada guerra entre les escoles i el barri"

L'Associació de Famílies d'Alumnes de L'Olivera ha demanat a l'Ajuntament de Sant Cugat que tingui en compte els "danys col·laterals" derivats de tota la problemàtica amb la construcció de La Mirada. I és que part dels mòduls prefabricats de La Mirada estan instal·lats al costat de L'Olivera, el que provoca des de fa anys problemes de mobilitat i d'espai.

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

"El que ens incomoda no és La Mirada, el que ens incomoda és la desastrosa gestió"

Davant d'aquesta situació, l'Associació de Famílies d'Alumnes de L'Olivera demana solucions a l'Ajuntament de Sant Cugat per desencallar el conflicte. Les famílies no es posicionen sobre com i on s'ha de construir La Mirada i reiteren el seu suport a la seva comunitat educativa. En aquest sentit, no volen ser utilitzats per cap bàndol ni l'Ajuntament.

"El que ens incomoda no és La Mirada, el que ens incomoda és la desastrosa gestió de l'encara més desastrós projecte de la construcció de La MIrada i del que això ha suposat tant pels seus infants com pels de L'Olivera i tot el barri", apunten en un comunicat.

"Només demanem que l'Ajuntament assumeixi la seva responsabilitat i no es refugiï darrere d'una falsa i totalment infundada guerra entre les escoles"

Anna Almirall, presidenta de l'AFA, reitera que no es volen posicionar en el conflicte: "Tothom vol que ens posicionem i creiem que no ho hem de fer. Sembla que se’ns vulgui posicionar i fer servir com a excusa". Així, reiteren que sempre han "empatitzat" amb La Mirada. "Només demanem que l'Ajuntament assumeixi la seva responsabilitat i no es refugiï darrere d'una falsa i totalment infundada guerra entre les escoles i el barri", recalquen. 

"L’Ajuntament ha de posar solucions, no pot posar excuses ni utilitzar-nos com a frontó. Ha d’aportar les solucions sense enfrontar-nos", afegeix Almirall. En aquest sentit, considera el govern municipal sovint no ha tingut en compte els efectes col·laterals en L'Olivera de les decisions preses. "A Volpelleres hi ha una altra escola, a més de La Mirada", apunten en el comunicat.

La contaminació i la mobilitat

Alguns d'aquests perjudicis van relacionats amb la mobilitat, ja que hi ha dues escoles en un espai pensat per una. "Això ha situat L'Olivera en el número 1 del rànquing d'escoles amb més contaminació de Sant Cugat", expliquen.

Més info: Les partícules contaminants, per sobre del límit a les escoles públiques de Sant Cugat

"No estem en contra de La Mirada, com s'ha intentat visibilitzar. Sempre hem intentat ajudar", conclou l'AFA, que demana a l'Ajuntament que "escolti totes les parts afectades".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem