La Mirada, una història d'entrebancs i retards

La paralització judicial de les obres per la construcció de La Mirada suposen un nou retard per un centre educatiu que hauria d'haver tingut l'edifici definitiu el curs 2019-2020

El 7 de novembre van començar les obres de construcció de l'Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres. Després de sis anys en mòduls prefabricats i incomptables retards, les famílies i els infants del centre començaven a veure la llum. "Fa set anys que ho esperem. Ja era hora que es comencés a fer alguna actuació", celebrava el president de l'Associació de Famílies d'Alumnes, Carles Mercader.

Més info: Aturades cautelarment les obres de l'escola la Mirada i l'Ajuntament anuncia recurs

Però l'alegria ha durat poc per la comunitat educativa. La justícia ha acceptat les mesures cautelars sol·licitades per les entitats ecologistes, que volen evitar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres per l'impacte al medi ambient, i ha paralitzat temporalment les obres. Així, els treballs s'han aturat a l'espera de la resolució definitiva del jutjat, que es pot allargar durant mesos.

És un nou entrebanc en una història plena d'incompliments i protestes des de que el 2016 es va posar en marxa l'escola en barracons. La primera promesa parlava que l'edifici definitiu estaria llest pel curs 2019-2020. Finalment, hi haurà alguns alumnes que hauran fet tota la seva etapa d'infantil i primària en mòduls prefabricats i sense biblioteca, menjador o gimnàs. Les famílies fa anys que aixequen la veu, mentre que les entitats ecologistes han mantingut la lluita, judicial i social, per evitar la construcció al Bosc de Volpelleres. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem