La "gran festa ciutadana" de la tardor no serà una Festa Major

L'Ajuntament ha cancel·lat la Festa Major del juny i organitzarà una festa a la tardor amb un format diferent

Sant Cugat no tindrà Festa Major aquest 2020, tal com va anunciar l'Ajuntament aquest dimecres 9 d'abril, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Tot i això, el Consistori treballa en "una gran festa ciutadana" per la tardor. Una celebració que "no serà una festa major".

Així ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona: "No podrà ser una Festa Major com les que veníem fent. Sera una festa que tindrà per objectiu sortir al carrer i retrobar-nos". Així, la Festa Major de Sant Cugat, que se celebra per Sant Pere, no tornarà fins al 2021.

Més info: S'anul·la la Festa Major

 

L'Ajuntament comença a pensar ara com serà aquesta festa, que encara no té dates ni activitats previstes. El que està clar és que no tindrà el format de Festa Major, les activitats seran diferents i no serà per places. Tot i això, no està descartat que alguna activitat de la Festa Major, com per exemple el Concurs d'Arrossos, es pugui celebrar en altres dates.

Una festa per "celebrar" el retorn a la quotidianitat, ha emfatitzat Madrona: "Volem que tothom pugui sortir al carrer sense restriccions ni mascaretes". Així, l'Ajuntament espera que no hi hagi cap mena de restriccions sobre activitats amb molt públic: "Si estem cancel·lant la festa del juny i fem una ciutadana a la tardor és perquè no haguem de limitar les aglomeracions".

Una decisió complicada

La tinenta d'alcaldia ha explicat que suspendre la Festa Major de l'any 2020 ha estat una decisió molt complicada: "No ha estat senzill i ens hauria agradat no prendre-la. Però vista la situació que estem vivint, no ens ha quedat altre remei".

Madrona ha explicat que no sabien quan es tindrien autoritzacions per fer activitats amb grans aglomeracions ni quan es podrien reprendre les activitats al carrer. Davant d'aquesta incertesa, han optat per cancel·lar la festa.

Festes als barris

L'Ajuntament també ha cancel·lat totes les festes majors dels districtes i barris de Sant Cugat. La de Valldoreix, que se celebra al setembre, depèn de l'EMD i, per ara, es manté.

Madrona ha assegurat que no tanquen la porta que barris i districtes puguin plantejar algunes festes a la tardor, però sempre deixant de banda el concepte de Festa Major. "Si el Consell ho decideix i és viable, podem parlar de celebració d'algunes activitats de forma puntual", ha explicat.

 
Comentaris

Destaquem