VÍDEO: La Festa Major Alternativa s'inicia missatges i monòlegs reivindicatius

Un pregó amb un missatge reivindicatiu i uns monòlegs sobre la transsexualitat i la maternitat han obert la Festa Major alternativa de Sant Cugat

La Festa Major Alternativa de Sant Cugat ha donat el tret de sortida a la Pista de l'Escola Joan Margall, el dissabte 26 de juny, en un acte amb un missatge de reivindicació i amb un toc d'humor. Primer s'ha llegit el pregó de la FMA de Sant Cugat i posteriorment s'ha convidat a dos monologuistes que han parlat sobre la transsexualitat i la maternitat.

Ball de caparrots i mostra d'entremesos. Foto: Bernat Millet.

El pregó, que ha obert la Festa Major Alternativa de Sant Cugat ha volgut recordar que aquesta festa major és un espai de retrobada, entre totes les persones que s'han acostat a la festa i també amb les que ja no hi poden ser. Un discurs que ha lamentat que el confinament agafes a la població "amb la sanitat retallada, que ha obligat les dones a confinar-se amb els seus maltractadors i que ha suposat desnonaments, no només és el virus el que ens ha fet patir tot això, aquest món no funcionava abans, o bé, funcionava al servei d'uns pocs" i que ha reclamat l'aturada de feminicidis, violacions i desnonaments. I que ha conclòs que "podem viure d'altres maneres, ja que amb solidaritat i suport mutu, podem tirar endavant".

Festa Major Alternativa de Sant Cugat. FOTO: Anna Bassa.

Festa Major Alternativa de Sant Cugat. FOTO: Anna Bassa.

Un discurs inicial que també ha tingut un toc d'humor, ja que la Festa Major Alternativa ha decidit convidar al rei Felip VI per enviar-li un missatge, a ell, i a la Casa Reial, amb un maniquí que s'ha col·locat a l'entrada del pati de l'escola.

El rei Felip VI a la Festa Major Alternativa de Sant Cugat. FOTO: Amit Gayà.

El rei Felip VI a la Festa Major Alternativa de Sant Cugat. FOTO: Amit Gayà.

Després del pregó s'han dut a terme els monòlegs a càrrec de Marta Bosch i de Març Llinàs, que han parlat de temes criticats i jutjats per la societat com són la transsexualitat o el fet que una dona no vulgui tenir fills, tot amb un toc d'humor, però amb un missatge clar.

Finalment, després dels monòlegs, la jornada ha acabat amb concerts dels grups musicals Parakundé, Guineu i Panellet.

Segueix la Festa Major amb el TOT

La Festa Major de Sant Cugat, que se celebra del 25 al 29 de juny, ja ha començat. El TOT Sant Cugat segueix la Festa Major de la ciutat sense perdre cap detall, i per això ha habilitat el canal TOT Festa Major, en el qual podreu trobar tota la informació, programació i últimes hores de la celebració. 

D'altra banda, a les xarxes socials del TOT (TwitterFacebook i Instagram i WhatsApp) també hi haurà tota la informació de la Festa Major. A més, també podeu consultar totes les activitats a l'agenda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem