Florensa acaba la TransEinesCat, una ruta per combatre la drogoaddicció

Durant la seva travessa per tot Catalunya, el director d'Eines Centre d'Addiccions ha ofert xerrades en instituts i a centres de drogoaddicció

La TransEinesCat, una travessa per Catalunya a peu com a forma de teràpia per als drogodependents en fase de rehabilitació, posa punt final a la seva 3a edició, després que Àlex Florensa, drogaddicte rehabilitat i director d'Eines Centre d'Addiccions, hagi retornat a Sant Cugat, el dissabte 5 de juny. Després de 50 dies de ruta per tota Catalunya, en una edició que Florensa ha realitzat en solitari a causa de la Covid-19, l'impulsor de la iniciativa ha arribat a l'Hípica Can Calders i ha estat rebut per autoritats, amics i familiars.

Més info: La TransEinesCat dona el tret de sortida a la seva 3a edició

Amb això, Florensa fa un balanç molt positiu d'aquesta 3a edició: "M'ha sortit tot millor de l'esperat. Ha estat dur, ja que han sigut molts quilòmetres i per camins complicats, però he pogut fer xerrades, remoure la consciència de la gent i els meus pacients han pogut seguir la seva teràpia sense mi. Així que, ha estat tot un èxit".

En aquesta 3a edició, Àlex Florensa va iniciar la travessa en solitari, el passat dissabte 17 d'abril des de Sant Cugat i, després de 50 dies per tot el perímetre de Catalunya, passant per poblacions com Gavà, Altafulla, Sort, Olot Figueres o Mataró, Florensa ha retornat al municipi. A més, en les diferents poblacions per les quals ha passat, el director d'Eines Centre d'Addiccions va oferir xerrades en instituts i a centres de drogoaddicció. D'altra banda, els seus pacients s'han pogut sumar amb Florensa a Baixador de Vallvidrera per recórrer el tram final de la TransEinesCat.

Àlex Florensa (esquerra) ha estat rebut per la regidora Gemma Aristoy, l'alcaldessa Mireia Ingla i el regidor Francesc Farol. FOTO: Ajuntament

Àlex Florensa (esquerra) ha estat rebut per la regidora Gemma Aristoy, l'alcaldessa Mireia Ingla i el regidor Francesc Carol. FOTO: AjuntamentLa TransEinesCat va néixer el 2018 amb l'objectiu de visibilitzar la problemàtica de les addiccions arreu de Catalunya. Així doncs, en les primeres 2 edicions, Florensa va recórrer diferents parts de Catalunya amb usuaris d'Eines Centre d'Addiccions com a teràpia per als pacients que hi van participar. "Estic segur que hi haurà una 4a edició, amb tots els meus pacients, i és que ells en tenen ganes" ha sentenciat Àlex Florensa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem