La Floresta exigeix el suport de l'Ajuntament per la reobertura total del consultori

Els veïns i veïnes de la Floresta han demanat a l'Ajuntament el seu suport en la reunió amb CatSalut i Mútua Terrassa

Els consell de Barri de la Floresta exigeix la reobertura total del consultori del barri, després de celebrar una sessió extraordinària sobre la qüestió. Una sessió en la qual els veïns i veïnes de la Floresta han exigit el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat per la reobertura total del consultori. "Volem que l'Ajuntament es posicioni de la nostra part en la reunió amb el CatSalut i la Mútua Terrassa, no que vingui a mediar", deia Xènia Amorós, sots presidenta del consell.

I és que els veïns de la Floresta van arrencar el compromís de la celebració d'una reunió entre amb aquestes tres institucions, després d'ocupar durant uns dies el consultori. Amorós  ha demanat al consistori que revisi el contracte que externalitza el servei i el fiscalitzi: "Cal veure si s'està complint, tant en els serveis que donen com en les condicions del personal que tenen contractat".

Més info: Els veïns de La Floresta abandonen el consultori després de tres dies d'ocupació

 

Per la seva banda, Ramon Piqué ha dit que "costa d'entendre el poc respecte de la Mútua Terrassa cap a l'Ajuntament". Piqué també ha enviat un missatge a l'Ajuntament: "Esperem que en aquesta reunió estigueu al nostre costat", ha dit a Marco Simarro, regidor de Participació i a Gemma Aristoy, regidora de Salut.

La regidora de Salut segueix "insistint per la reobertura"

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha explicat que des de l'Ajuntament s'ha traslladat repetidament les inquietuds del veïnat al CatSalut i a Mútua Terrassa respecte a la qüestió: "Avui dia encara esperem resposta, i entenc la impotència", ha explicat la regidora, que ha afegit que la reobertura total del consistori "és una necessitat" per a la Floresta i per a les Planes.

Així mateix, ha afirmat que segueix "insistint per aquesta reobertura". De totes maneres, ha volgut recordar que l'Ajuntament de Sant Cugat no té la competència per poder executar aquesta obertura total de forma directa.

Gemma Aristoy ha assegurat que "l'ocupació dels darrers dies ha fet efecte", considerant que se celebrarà una reunió entre l'Ajuntament i els veïns amb el CatSalut i Mútua Terrassa.

"La sanitat pública és un dret"

Una sessió que ha iniciat amb la lectura d'un manifest elaborat pel veïnat florestà, a càrrec de la Xènia Amorós, sots presidenta del consell: "La reobertura parcial no ha estat ben rebuda pel veïnat", llegia Amorós, que també s'ha referit a la finalització de l'ocupació del consultori: "El veïnat va acordar posar fi a l'ocupació atenent diverses consideracions: responsabilitat per la pandèmia; per no dificultar l'accés a les persones que tenen visites pendents, perquè hi ha consell de barri i perquè hi ha pendent una reunió amb el CatSalut i Mútua Terrassa".

Tot i això, en cas que la reunió no sigui satisfactòria per als florestants, Amorós ha anunciat "noves accions si no s'avança". I és que, tal com han apuntat en el manifest, els veïns de la Floresta reivindiquen la sanitat pública com a "un dret i no un privilegi".

 
Comentaris

Destaquem