Els veïns de La Floresta abandonen el consultori després de tres dies d'ocupació

Cinc veïns de La Floresta han passat tres dies tancats al Centre Social i Sanitari per reivindicar la reobertura total del consultori sanitari

Els veïns de La Floresta que han ocupat durant tres dies el Centre Social i Sanitari per reivindicar la reobertura total del consultori han deixat l'espai aquest dilluns, 26 d'octubre. La protesta reclamava la reobertura total del consultori sanitari de La Floresta i de Les Planes, que es va obrir de manera parcial el 6 d'octubre després de sis mesos tancats.

L'acció reivindicativa ha servit per fixar una reunió amb el Departament de Salut, Mútua de Terrassa i l'Ajuntament de Sant Cugat per abordar la reobertura dels centres sanitaris, que actualment només obren un matí i una tarda a La Floresta i un matí a Les Planes, i sense metge. A més, aquest dilluns hi ha un Consell de Barri extraordinari sobre la situació. Així, decideixen acabar amb l'ocupació "com a acte de responsabilitat" per la pandèmia de la covid-19 i per no dificultar l’accés a les instal·lacions de les persones que tenen programades proves mèdiques.

 

Més info: Veïns de La Floresta passen la nit al consultori per reivindicar la reobertura total

"Amb aquest tancament hem volgut posar de manifest la nostra disconformitat amb la decisió de la Mútua de Terrasa i del CatSalut de mantenir obert el servei un matí i una tarda amb personal d’infermeria i d’administració i sense la presència de pèrsonal mèdic", exposa el veïnat. Així mateix, agraeixen el suport rebut per part de veïns de La Floresta i Les Planes i també de Viladecans, on pateixen una situació similar.

Sobre la reunió d'aquest dimarts amb Salut i Mútua de Terrassa, els veïns no descarten "valorar possibles accions si no s’avança en una solució pactada" per la reobertura total dels consultoris. "Ens refermem en la defensa de la sanitat pública com un dret i no pas com un privilegi i mostrem el nostre desacord amb els arguments que volen fer-nos creure que es mesura només amb paràmetres econòmics. Hem volgut posar de manifest que l’atenció primària és el servei de salut més proper que tenim i que el seu tancament té efectes negatius especialment sobre el col·lectiu de la gent gran", reivindiquen.

 
Comentaris

Destaquem