Gairebé 5.000 santcugatencs venen d'altres països d'Europa

Els italians són la principal comunitat estrangera a Sant Cugat del Vallès

Aquest 9 de maig se celebra el Dia d'Europa, en record als inicis de la Unió Europea com a Comunitat Europea del Carbó i l'Acer l'any 1950. Per commemorar la data, el TOT repassa xifres de ciutadans europeus residents a la ciutat. I és que Sant Cugat, pel model de ciutat i la quantitat de multinacionals, destaca per acollir moltes persones que provenen de països de la resta d'Europa. Per exemple, els italians són el segon col·lectiu més nombrós a Sant Cugat després dels espanyols.

Més de 5% de la població de Sant Cugat del Vallès ve d'altres països d'Europa, segons dades de l'Institut Català d'Estadística a data de 2017. Concretament 4.867 santcugatencs i santcugatenques han arribat al municipi provinents de països europeus més enllà de les fronteres de l'estat espanyol. Al 1998, hi havia 1.180 europeus a Sant Cugat, el que suposava poc més del 2% del total.

Sant Cugat commera per tercer any el Dia d'Europa amb un acte institucional al Claustre del Monestir, aquest dimecres a partir de les 18 hores. La celebració estarà dedicada a Alemanya, ja que és el tercer país d'origen entre els santcugatencs i després de dedicar-lo a Itàlia i França en anys anteriors.

Aquestes són les nacionalitats europees entre els santcugatencs i santcugatenques:

La població santcugatenca

De les cinc nacionalitats més comunes entre els santcugatencs i santcugatenques, sense comptar l'espanyola, n'hi ha quatre d'europees. Una situació pràcticament inèdita a la resta de l'Àrea Metropolitana, on persones d'origen xinès, pakistanès o marroquí tenen molta més presència que a Sant Cugat. El continent europeu és l'origen principal dels estrangers santcugatencs.

Comparativa amb altres poblacions

Sant Cugat és dels municipis amb major percentatge de població europea entre els ciutadans. D'entre les principals ciutats de l'entorn, només Barcelona supera a Sant Cugat en proporció de ciutadans europeus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem