Gemma Mengual, Premi Extraordinari Sant Cugat 2017 a tota una trajectòria

La gala dels Premis Sant Cugat tindrà lloc dimarts 27 de febrer al Teatre-Auditori a les 19:30

La santcugatenca Gemma Mengual serà reconeguda amb el Premi Extraordinari a tota una trajectòria, durant la gala dels Premis Sant Cugat 2017, que tindrà lloc el pròxim dimarts 27 de febre, a les 19:30. 

Una distinció que arriba per designació directa de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i que reconeix la trajectòria professional de l'esportista i la seva implicació amb el municipi. 

Gemma Mengual és un referent mundial de la natació sincronitzada, on compta amb un palmarès de 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze, entre campionats del món, europeus i Jocs Olímpics.

La gala estarà presentada pels periodistes santcugatencs Marina Romero i Jofre Llombart. Una gala en què l'esport prendrà protagonisme, coincidint amb el nomenament de Sant Cugat, Ciutat Europea de l'Esport. Per això mateix, fins a 15 entitats esportives participaran a la gala.

D'entre les novetats d'enguany, destaquen les relacionades amb els guanyadors d'aquest guardó. Dels 14 finalistes, cinc rebran un Premi Sant Cugat. Un premi que atorga el jurat, format per diversos representants de la ciutat. 

Enguany però, la candidatura més votada pels santcugatencs rebrà un premi directament. A més, el candidat o candidata individual, que no representa a cap entitat, amb més suport a les votacions populars, també rebrà el premi directament. Els altres 3 guanyadors seran escollits pel jurat. 

Les entrades es poden adquirir a partir d'aquest dimarts, 13 de febrer, a través del web el Teatre-Auditori o a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat.

Els candidats

Comissió Pi d'en Xandri + 20
Per la seva labor en defensa, difusió i remarcar la importància del Pi d'en Xandri, un símbol natural de Sant Cugat. Aquesta Comissió està integrada per socis del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) que van viure des del Grup de Natura i la vida santcugatenca els fets i les reivindicacions del 1997. Un grup de 15 persones preocupades per la ciutat i el medi ambient que organitzen en actes que pretenem tinguin continuïtat cada mes de març.

 

 

David Andrés 
Per haver guanyat, amb el seu equip Smart Teen Mobility el 1r Audi Creativity Challenge al Smart City Expo Barcelona. Andrés és cofundador, amb només 16 anys, de l'empresa Sharge, una plataforma que permet a qualsevol persona que disposa d'un endoll normal compartir-lo amb altres que tenen un vehicle elèctric per a la seva recàrrega.


 

Lluís Ribas
Per haver commemorat aquest 2017 els seus 40 anys de trajectòria artística amb l'exposició "40 anys d'exposició en exposició" al Claustre del Monestir. Després de 40 anys de trajectòria artística d'èxit, Ribas edita el llibre "Carta a la mare" on explica el seu treball realitzat en aquests anys de pintor. A banda, aquest artista promou des de fa anys, una campanya solidària contra la pòlio en col·laboració amb Rotary Club Sant Cugat amb un resultat final de 17.000 vacunes preventives posades.


 

Associació Catalana contra el Parkinson delegació Sant Cugat
Aquesta associació fa 15 anys que realitza un treball constant i discret en favor dels familiars i malalts de Parkinson. La delegació de l'Associació a Sant Cugat està presidida per Esteve Sala, es va crear l'any 2001 i els professionals s'encarreguen d'orientar, assessorar i donen suport psicològic als malalts al llarg de la malaltia. Altres serveis que s'ofereixen a Sant Cugat són les teràpies de manteniment com la gimnàstica, la logopèdia o la psicoteràpia. Aquest 2017 han fet un esforç de programació d'activitats per commemorar el seu 15è aniversari.


Patí Hoquei Sant Cugat 
El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha celebrat els 50 anys de l'entitat convertint-lo en el club amb més jugadors d'hoquei base de Catalunya. Fa mig segle que aquesta entitat és punt de trobada entre pares, mares i fills. El treball en equip en benefici de l'entitat, és el seu principal valor. A més destaca la bona entesa entre tècnics, jugadors, socis i junta directiva, que s'encarrega de fer realitat els objectius de cada temporada, amb respecte per la feina de cada persona i l'esperit de col·laboració.

 

 

Lluís Calvo

Publica el llibre “Llum a l’arsenal”, un recull dels seus millors cent poemes coincidint amb el 30è aniversari de la seva trajectòria literària. És un dels grans mestres de la nostra poesia.

 

 

Unió Ciclista Sant Cugat

La Unió Ciclista Sant Cugat es va fundar el 8 de setembre de 1957, ara fa 60 anys, i és un dels clubs de ciclisme de referència a Catalunya. Així doncs són més de 60 anys de recórrer les carreteres de Catalunya i les marxes cicloturistes de tot Europa portant el nom de Sant Cugat. En l’actualitat som més de 375 socis agrupats en diferents seccions esportives ciclistes.

 

 

Marta Martí

Per organitzar el 30è sopar anual contra el càncer recaptant 30.000€ i per l’organització de tots els anteriors implicant ciutadans, entitats, institucions, comerços i empreses.

 

 

Bastoners

Aquesta entitat santcugatenca celebra 25 anys d’activitat a la ciutat amb diverses activitats, entre elles la trobada nacional de bastoners que va reunir proper de 80 colles de Catalunya.

 

 

Joan Hidalgo

Un símbol de superació creant robots amb materials reciclats. El jove santcugatenc que pateix Atàxia Telangièctasi, una malaltia degenerativa i de les anomalies minoritàries. La seva situació li suposa una pèrdua progressiva de coordinació de les extremitats, cap, ulls i un augment del risc d’infeccions. El Joan, amb l’ajuda del seu pare, es dedica a construir robots que estan fets amb materials reciclats amb l’objectiu de conscienciar sobre el medi ambient. Fa tallers mostrant a nens i nenes la seva iniciativa.

 

 

Montse Moral

Coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, que fa més de deu anys que organitza una recollida de medicaments solidaris amb la participació de 9 farmàcies de la ciutat i la implicació d’una xarxa de voluntaris.

 

 

AMTA

Ha dut a terme de manera exitosa la transformació d’una empresa molt arrelada a la nostra ciutat com Delphi. AMTA és avui el consorci que agrupa quatre PIMES catalanes molt innovadores en automoció i aeronàutica amb una gran inversió en R+D.

 

 

Voluntaris del Club Muntanyenc Sant Cugat

A l'octubre de 2017 van celebrar els 20 anys de les Caminades per Collserola, que organitza i coordina Lluís Duch, soci i guia del CMSC. Per acostar la Serra de Collserola i compartir els valors d’aquest gran espai natural amb els més de 20.000 participants que en aquests vint anys fent les caminades. Per la implicació voluntària dels 65 guíes del Club Muntantenyc, i per l’edició aquest 2017 del llibre “31 caminades pel Parc de Collserola” que explica amb tot detall aquests itineraris i indrets del nostre entorn natural.

 

Espai (E)co Les Planes

L’Espai Eco és un espai d’intercanvi i trobada per al barri de les Planes. Al llarg del 2017 ha impulsat noves oportunitats al barri, oferint espais d’experimentació i aprenentatge compartit. L’espai funciona com un equipament experimental, basat en la autosuficiència energètica i alhora gestionat de manera col·laborativa. On tots els veïns i veïnes són benvinguts a l’hora de proposar i organitzar les activitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem