Les Gitanes prenen Sant Cugat per dissabte de Carnaval

Les gitanes ballaran a la plaça d'Octavià aquest dissabte 22 de febrer a la una del migdia

Com cada any, dissabte de Carnaval de Sant Cugat, la plaça d'Octavià tornarà a ser l'escenari del tradicional i multitudinari Ball de Gitanes de Carnaval. La cita és dissabte 22 de febrer, a les 13 hores, quan les Gitanes ballaran a la plaça just després del Ball de Velles i el Ball del Gall. Enguany, són més de 400 els balladors que es van inscriure per participar de la dansa, superant la xifra de la passada edició.

Més info: Gitanes demostra un any més la seva força per Carnaval

La festa, però començarà a les 11 hores amb les quatre cercaviles de Gitanes que arrencaran des de diferents punts de Sant Cugat per recórrer tot el centre de la vila abans del ball. Quan acabi la dansa, els assistents podran gaudir del Brou de Carnaval que se servirà a la mateixa plaça.

Aquesta dansa tradicional, que se celebra cada any en el marc de la celebració de Carnaval, és una de les activitats més esperades i emblemàtiques del calendari santcugatenc. I així ho demostra el nombre d'inscrits d'aquest any, superant els 400, xifra record que confirma l'èxit participatiu d'aquesta tradició.

Cal destacar que els dansaires fa mesos que es preparen per al gran dia. Els assajos van començar el 4 de novembre i la Comissió de Gitanes, encarregats d'organitzar l'esdeveniment, també facilita tutorials per a que puguin practicar a casa els balladors.

A més, aquest any, des de la comissió s'ha engegat una campanya d'autosubvenció per tal de conscienciar els balladors i el públic que cal l'ajuda de tots per poder fer viable aquesta tradició cultural i per això s'accepten donatius econòmics. També es promociona la venda de marxandatge de la dansa com samarretes o castanyoles.

Carnaval de Sant Cugat

El Carnaval arrencava a la ciutat el passat dijous, 20 de febrer, al la Crida del Gall i el pregó. Després del Cercatasques de divendres, dissabte arriben els plats forts de la celebració amb les Gitanes i la rua de comparses del vespre. La festa s'estendrà fins a Dimecres de Cendra amb diferents propostes.

Més info: El Gall de Carnaval ja regna a Sant Cugat

Tota la programació

Més informació
 
Comentaris

Destaquem