El Govern "se suma al clam" dels veïns de la Floresta, però els demana que desocupin

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha visitat el consultori de la Floresta per parlar amb els veïns que l'ocupen des de dijous a la nit

Un grup de veïns i veïnes de la Floresta segueixen resistint en una acció per reclamar la reobertura total del Consultori de la Floresta i de les Planes, ocupant l'edifici amb 5 persones, per torns. Una acció que iniciava el dijous, 22 d'octubre, al vespre, i que ha mobilitzat la política santcugatenca. I és que, de moment, la intenció dels veïns de la Floresta és mantenir l'ocupació fins al dilluns 26 d'octubre, quan se celebra un consell de barri extraordinari per tractar la qüestió.

[r.1]

 

En aquest context, part del Govern municipal, amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, al capdavant, han visitat el divendres, 23 d'octubre, al migdia, als mobilitzats. En aquesta trobada, el Govern ha mostrat suport a la reivindicació dels veïns i veïns per demanar la reobertura completa del consultori, i els ha comunicat que l'Ajuntament ha demanat una reunió amb Mútua Terrassa i el CatSalut per tractar el tema.

Una reunió que s'ha de celebrar el dimarts, 27 d'octubre, i a la qual han convidat als representants veïnals: "La reunió ha de servir perquè els veïns i les veïnes puguin traslladar aquest neguit a Salut", ha explicat l'alcaldessa al TOT Sant Cugat, on ha recordat que "l'Ajuntament no té cap competència" en aquesta qüestió. Així mateix, Ingla ha afirmat que des de l'Ajuntament "ja s'ha expressat la voluntat de tenir obert el consultori a la consellera de Salut, Alba Vergés", però ha reconegut que no ha rebut cap resposta sobre les intencions de la Generalitat.

Després d'informar-los d'això, els representants del Govern han demanat als mobilitzats que desocupin el consultori "per evitar aglomeracions i prevenir contagis, una vegada convocada la trobada". En aquest sentit, l'alcaldessa ha apuntat al TOT Sant Cugat que "a dins són un grup petit, de 5 persones, però a fora s'acumula més gent" i ha volgut remarcar "el risc de la pandèmia"

Els veïns defensen que mantenen totes les mesures de seguretat, i han convocat una assemblea a les 18 h per decidir si segueixen o no amb l'ocupació: "Espero que marxin", ha sentenciat l'alcaldessa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem