Veïns de La Floresta passen la nit al consultori per reivindicar la reobertura total

Els veïns de La Floresta reclamen una atenció primària de qualitat i denuncien la precarietat amb la que viuen des del març

Cinc veïns de La Floresta han passat la primera nit tancats al Centre Social i Sanitari per reivindicar la reobertura total del consultori mèdic. La seva intenció és quedar-s'hi fins dilluns en una acció reivindicativa que compta amb el suport del veïnat i de Marea Blanca Sant Cugat. El consultori va estar clausurat des del març i va reobrir el 6 d'octubre, però només un matí i una tarda a la setmana i sense metge. El veïnat reivindica que es recuperi el 100% del servei d'aquest centre i també del de Les Planes, que està en la mateixa situació.

Un centenar de florestans es va mobilitzar aquest dijous 21 d'octubre al vespre a les portes del Centre Social i Sanitari, en la segona concentració en una setmana per reclamar la reobertura total. Farts de promeses i d'una atenció primària precària, i després de mesos de reivindicacions, van decidir anar un pas més enllà i cinc veïns van ocupar l'interior del consultori.

Més info: Veïns de La Floresta reclamen la reobertura total del consultori sanitari

De moment, ja hi han passat una nit i aquest divendres segueixen amb la protesta. Els Mossos d'Esquadra van fer acte de presència i van identificar les cinc persones que eren dins, però van marxar. Una patrulla de la Policia Local s'ha quedat al Consultori.

Farts i emprenyats

Ocupen el consultori de la Floresta per exigir la seva reobertura total. FOTO: Cedida

Protesta d'aquest dijous al Centre Social i Sanitari de La Floresta. FOTO: Cedida

 

"Es van comprometre a reobrir a l'octubre, però la reobertura és una presa de pel absoluta", denuncia Carme Galindo, una de les veïnes tancades al Centre Social i Sanitari de La Floresta. Galindo explica que han arribat a aquesta situació després de mesos de reivindicacions, esgotar totes les altres vies administratives i de reunions de només bones paraules.

"L'objectiu és clar i concret: la reobertura total del CAP de La Floresta i de Les Planes", emfatitza la veïna, que afegeix: "La reobertura ha consistit en un matí i una tarda amb un personal administratiu i un d'infermeria. Aquest és tot el servei que tenim i no podem seguir així".

"La nostra intenció és mantenir el tancament fins dilluns"

La seva voluntat és mantenir l'ocupació fins dilluns, quan hi ha un Consell de Barri extraordinari per abordar la qüestió: "La nostra intenció és mantenir el tancament fins dilluns i fer pressió. Estem fortes i organitzades per continuar". En aquest sentit, Galindo ha agraït el suport de molts veïns: "La gent de La Floresta és la més conscienciada i per això estem tenint tant suport".

Missatge a les autoritats

Carme Galindo ha valorat les paraules de la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha assegurat en declaracions a TV3 que no és possible obrir tots els equipaments sanitaris per la situació de pandèmia: "Demanem a la consellera Vergés que ens expliqui el doble discurs: com és possible que en una mateixa frase digui que l'atenció primària és prioritària pel control de la pandèmia i, per altra, ens deixi sense aquesta atenció. Que no ens prengui més el pel".

Més info: La consellera de Salut diu que no és possible tenir tots els equipaments sanitaris oberts

El missatge per l'Ajuntament de Sant Cugat és que es posicioni al costat del veïnat i doni suport a la ciutadania. Des del govern municipal de Sant Cugat encara no s'han pronunciat ni han fet cap valoració.

Una atenció deficient

Carme Galindo ha reiterat les queixes dels últims mesos del veïnat de La Floresta i denuncia una atenció sanitària deficient. "L'única assistència que tenim és pràcticament telemàtica i de molt baixa qualitat. Ens pretenen atendre de manera virtual, sigui quina sigui la consulta. No funciona", apunta. Els veïns s'han de desplaçar ara al CAP de Valldoreix, una dificultat afegida per un barri amb molta gent gran.

Més info: La gent gran, la més afectada pel tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Una realitat a la que ara se suma la campanya de vacunació de la grip, que només es farà a la Casa de Cultura. "És una barbaritat que gent de més de 80 anys hagi d'agafar dos autobusos per anar fins al centre de Sant Cugat, amb el risc que comporta", sentencia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem