contingut promocionat
Logo Vitaldent CAT

 

 

Implantologia dental: Per què canviar la teva pròtesi removible per una fixa?

La clínica dental, Vitaldent Sant Cugat, disposa d'especialistes en implantologia dental que estan a punt per ajudar-te

Al contrari del que es pugui pensar, la pèrdua de peces dentals no és una cosa que afecti, exclusivament, les persones grans. De fet, la mitjana d'edat de pacients que porten implants és entre 35 i 60 anys, i és que aquest problema de salut bucodental pot sorgir per diversos motius. Des de l'aparició de malalties periodontals -causades per una predilecció genètica a patir aquesta malaltia associada a altres factors com una mala higiene dental, el tabaquisme o les dietes riques en sucres i aliments processats-, que no es tracten a temps i acaben provocant la pèrdua alguna peça; fins a càries o simplement un trencament de la dent, és a dir, un traumatisme dental provocat per un accident, una lesió esportiva, etc. Per solucionar-ho, cada cop més persones recorren a la implantologia dental que ofereix Vitaldent Sant Cugat, amb número de registre sanitari E08766814.

La implantologia dental, el millor tractament davant la pèrdua de dents

Si perdem una dent, les peces adjacents es van movent i desplaçant, provocant un desequilibri a la nostra boca. Per això, el primer que cal fer davant la pèrdua d'una dent és anar al dentista per evitar mals majors. Les pròtesis són el tractament més adequat per recuperar la funcionalitat i l'estètica bucal, podent ser de dos tipus, removibles o fixes. Així, segons el cas i diagnòstic es col·loquen sobre les dents naturals, sobre la mucosa i/o sobre implants dentals del pacient.

Al contrari que les removibles, les pròtesis fixes no poden ser extretes pel mateix pacient, sinó que han de ser manipulades per un odontòleg. L'elecció d'unes o altres dependrà tant de l'avaluació realitzada a la consulta com de les preferències i necessitats del pacient, encara que les pròtesis fixes tenen múltiples avantatges sobre les removibles.

Els principals avantatges

  1. Es netegen com les dents pròpies. No cal retirar-les per netejar-les -de fet, no es pot fer-, encara que es recomana utilitzar una pasta dentífrica fluorada, una seda especial que compti amb un extrem endurit, un raspall interproximal i un irrigador bucal.
  2. No necessiten sistemes de fixació addicionals, com ara la pasta adhesiva o els coixinets fixadors.
  3. La subjecció és més gran que la de les removibles, no es mouen en mastegar o en parlar i no freguen les genives creant danys.
  4. Atorguen un aspecte completament natural, ja que es dissenyen seguint el color i la forma de les dents del pacient.
  5. No cal col·locar un implant per cada dent. És a dir, en cas que el pacient necessiti una arcada completa, el nombre d'implants variarà sent de 4 implants com a mínim per a l'arcada inferior i per a l'arcada superior.

Por de les pròtesis dentals?

Són molts els pacients que no volen utilitzar pròtesis a causa de la por que els genera acudir al dentista. No obstant això, si no volem que es produeixi una alteració de les nostres dents quant a posició, obtenint com a conseqüència que la resta de dents es desplacen i ocupin espais que no els corresponen, hem de recordar la importància d'anar al dentista com més aviat millor.

La implantologia més avançada

La implantologia moderna ha aconseguit una tècnica que converteix la col·locació de pròtesis en una solució ràpida, mínimament invasiva, estètica i indolora. La millor per tractar els casos en què hi ha dents caigudes o danyades. Es tracta de la Càrrega Immediata, que consisteix en la col·locació d'una pròtesi fixa provisional immediatament o 24 hores després de la fixació dels implants dentals, amb l'objectiu que el pacient s'adapti progressivament al sistema, fins a la col·locació de la pròtesi definitiva. A més, aquest mètode també garanteix una correcta cicatrització i permet que el pacient recuperi la funcionalitat i estètica de la boca des del mateix dia que es col·loquen els implants.

No oblidis que la millor solució és sempre la prevenció i demana cita a Vitaldent Sant Cugat.

Presumeix de somriure amb els nous tractaments d'estètica dental FOTO: Cedida

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem