contingut promocionat
Logo Vitaldent CAT

 

 

Els secrets de la implantologia dental de Vitaldent Sant Cugat

Dos dels cirurgians de Vitaldent Sant Cugat asseguren en aquesta entrevista que el somriure sense complexos és més senzill del que t'imagines

Ha caigut una dent, què faig? Aquesta pregunta se la fan cada dia moltes persones, i la majoria ja no creu en el ratolí Pérez. Com és ben sabut, el principal tractament per a aquests casos són els implants. Motiu d'esglai per a molts, la implantologia moderna ha aconseguit convertir aquest procés en una solució més ràpida, estètica i sí, també indolora. Per aprendre més sobre aquest procés, xerrem avui amb la Dra. Cruz i el Dr. Villalobos, amb 15 anys d'experiència en cirurgia oral, implantologia i rehabilitació oral.

Més info: Implantologia dental, la clau per recuperar un somriure saludable i bonic

Dra. Cruz, a quin tipus de persones afecta la pèrdua de peces dentals?

Al contrari del que es pugui pensar, molta gent jove ha perdut peces per motius diversos. De fet, la mitjana d'edat de pacients que porten implants és entre 35 i 60 anys. La mala higiene dental, el tabaquisme i les dietes riques en sucres i aliments processats poden causar gingivitis i fins i tot periodontitis. Aquestes malalties poden arribar a causar pèrdua de peces.

Dr. Villalobos, què cal fer quan es perd una peça dental?

Si perdem una dent, les peces adjacents es van movent i desplaçant, provocant un desequilibri a la nostra boca. Per això, la primera cosa davant la pèrdua d'una dent és acudir al dentista per substituir la peça i evitar així mals majors.

Dra. Cruz, segur que moltes persones s'estan fent la pregunta següent, és dolorós col·locar-se un implant?

La realitat és que el tractament no fa mal, només hi ha d'haver inflamació que és la forma natural que el cos té per manifestar una intervenció, un cop, etc. Avui dia els tractaments són menys invasius i la cirurgia és més breu.

"Són moltes les coses que tenen els implants que marquen la diferència"

Dr. Villalobos, tots els tractaments amb implants són iguals?

No, gens. Són moltes les coses que tenen els implants que marquen la diferència. Hi ha pacients amb un os fantàstic i el tractament, per tant, és més senzill i pacients que potser porten amb una pròtesi removible des de fa molts anys i això els ha causat una pèrdua notable d'os. Per això, és tan important la realització prèvia d'un estudi minuciós per realitzar un diagnòstic correcte per a la definició del tractament més adequat a cada cas.

Més info: Implantologia dental: Per què canviar la teva pròtesi removible per una fixa?

Dra. Cruz, la col·locació d'implants té contraindicacions?

Actualment, es poden dur a terme implants en gairebé tots els casos, fins i tot, en aquells pacients amb malalties com ara artritis, osteoporosi, reuma… Així i tot, hi ha pacients que presenten malalties rellevants, els casos de les quals requereixen una valoració prèvia més meticulosa.

Dr. Villalobos, molts pacients pensen en la cirurgia dental com una intervenció dolorosa, fins a quin punt és cert?

La cirurgia en implantologia moderna és més breu, menys invasiva i també indolora. Pot ocasionar inflamació, però és totalment normal, ja que és la forma natural que el cos té per manifestar una intervenció, un cop, etc.

"Perquè el resultat sigui segur i no tingui data de caducitat, és essencial acudir a un especialista dedicat exclusivament a aquest tipus d'intervencions i amb experiència"

Dra. Cruz, què passa una vegada col·locat l'implant?

Perquè el resultat sigui segur i no tingui data de caducitat, és essencial acudir a un especialista dedicat exclusivament a aquest tipus d'intervencions i amb experiència. El pacient també ha de tenir cura de l'implant. El millor és que no necessita més atenció que la dent normal. Mantenir una higiene bucal mitjançant el raspallat i la utilització d'elements com la seda dental per evitar l'acumulació de tosca a la geniva és molt important. A més, és recomanable acudir-hi revisions amb el dentista una o dues vegades l'any com a mesura.

No volem deixar d'insistir que l'absència de peces dentals va més enllà de ser un simple problema estètic, ja que influeix de manera molt negativa en el funcionament de la nostra boca, i fins i tot de la resta de l'organisme tal com hem remarcat a l'inici d'aquest article. Per això és tan crucial posar solució a aquesta qüestió.

Presumeix de somriure amb els nous tractaments d'estètica dental FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem