Indignació i desesperació entre veïns de la Floresta pels robatoris a cases

Veïns de Sant Cugat denuncien una situació d'inseguretat insostenible per l'augment de robatoris en domicilis particulars

Un grup de veïns i veïnes de la Floresta s'ha organitzat per fer front a l'augment de robatoris i demanar solucions a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Estan desesperats davant la situació d'inseguretat i desemparament que pateixen i indignats per la falta de respostes de l'administració. Durant el 2017, desenes de florestans ja es van manifestar per reclamar més policia per aturar l'onada de robatoris a cases, més d'una quarantena durant l'agost passat.

"En els últims dos anys a la Floresta estem patint molts robatoris, és un no parar. Ens roben dia sí, dia no. Hi ha molta inseguretat", denuncia l'Alfredo, un veí del carrer dels Pollancres i un dels impulsors del grup de protesta. En el seu cas, fa un any i mig tres encaputxats van assaltar casa seva, van lligar-lo i amordessar-lo a ell i a la seva dona i els van obligar a cops a donar els objectes de valor. Afortunadament, no són els casos més habituals.

La situació en els últims mesos s'està tornant insostenible, asseguren. En el carrer dels Pollancres, de la trentena de cases que donen a la via del tren, n'han robat una vintena en l'últim any, algunes fins a tres o quatre ocasions. Alfredo assegura que es tracta de grups criminals organitzats que venen a cometre robatoris a Sant Cugat per "l'efecte crida". I per l'agost esperen que la situació empitjori més.

I és que Sant Cugat és una de les ciutats de tot l'estat espanyol on es produeix un percentatge més elevat de robatoris a domicilis. Durant tot el 2017 a Sant Cugat es van produir 663 robatoris amb força a domicilis, un 9% més que el 2016. I durant el gener, febrer i març de 2018 la xifra de robatoris a cases santcugatenques ha estat de 172, una vintena més que en el primer trimestre de l'any anterior. Des del 2014, els robatoris s'han disparat més d'un 100% al municipi.

Indignació

El passeig dels Pollancres, entre la Floresta i Valldoreix, és un dels carrers on s'acumulen més robatoris FOTO: Google Maps

En aquest context, veïns de la Floresta de l'entorn del passeig dels Pollancres i altres barris s'han organitzat per donar-se suport davant la situació d'inseguretat que viuen pels robatoris, que en els últims mesos s'estan concentrant durant les nits dels divendres especialment. S'alerten si veuen moviments sospitosos.

Una de les queixes principals d'Alfredo és la falta d'efectius policials a Sant Cugat, que es tradueix en esperes de 40 o 50 minuts quan avisen als Mossos d'Esquadra d'un robatori. "No pot ser que estigui al cinema mirant una pelicula i la companyia d'alarmes ens avisi a mi i als mossos d'un robatori, i jo arribi abans que la policia", lamenta.

Davant d'aquesta sensació de desemparament que comparteixen veïns de la Floresta i altres barris de Sant Cugat com Can Trabal o Can Monmany, veïns del carrer dels Pollancres s'han organitzat per poder fer una tasca preventiva i evitar robatoris. "Els veïns ens haurem d'organitzar per defensar el barri. No podem esperar a casa sense fer res esperant que els polítics es posin d'acord."

 

Per això, l'Afredo demana mesures urgents a l'Ajuntament de Sant Cugat abans que s'hagi de lamentar alguna desgràcia. "Estem molt indignats, hi ha molta inseguretat i por i ens diuen que no poden fer res perquè no hi ha recursos", denuncia. Recorda que barris com Can Monmany ja va anys que els veïns contracten seguretat privada.

 

Aquest dilluns, veïns de la Floresta assistiran al Ple Municipal per exposar la situació i demanar actuacions a l'Ajuntament: més agents de Policia Local i de Mossos d'Esquadra fins a arribar a les recomanacions, celebrar un ple municipal monogràfic sobre la seguretat a Sant Cugat i instal·lar més càmeres de videovigilància.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem