La Floresta i la seguretat

És necessari per això cercar noves fórmules per tal de gestionar l'alarma social que genera aquest tipus d'accions

Darrerament a la Floresta, s'estan donant episodis de robatoris i com és comprensible genera preocupació entre les veïnes i veïns, ja que afecta la nostra intimitat i les nostres vides d'una forma molt intensa.

És necessari per això cercar noves fórmules per tal de gestionar l'alarma social que genera aquest tipus d'accions, ja que si no podem caure en dinàmiques negatives d'estigmatització de determinats col·lectius i del mateix barri. Cal remarcar que, per molt que algunes formacions polítiques s'entestin a estigmatitzar la Floresta en matèria de seguretat, no hi ha més accions d'aquest tipus que en altres zones del municipi.

Com sempre hem defensat des de la CUP, més presència policial no sempre suposa una baixada de la de comportaments delictius. Els problemes socials i en aquest cas concretament els problemes de seguretat, s'han d'afrontar de forma col·lectiva i intentant anar a l'arrel del problema i no atacar només la conseqüència final. Per això és necessari el diàleg amb el veïnat i apostar per sistemes preventius de seguretat, és a dir, fomentar una policia de proximitat, augmentar el nombre d'agents cívics coordinats amb el Consell de Barri, destinar educadors socials als carrers a diferents horaris i pressionar per aconseguir una resposta més àgil per part de l'administració davant de les demandes veïnals.

De la mà del Consell de Barri s'ha de seguir treballant en aquesta direcció per tal de seguir fent de la Floresta un barri tranquil i segur però també lliure de prejudicis i també de la cultura de la por que a vegades s'intenta imposar en aquesta societat.

Més info: Indignació i desesperació entre veïns de la Floresta pels robatoris a cases

Més info: Els robatoris, el que més preocupa de la seguretat

 
Comentaris

Destaquem