Iniciativa demana que la Generalitat recuperi Aigües Ter-Llobregat

Aigües Ter-Llobregat és l'empresa encarregada de l'abastiment d'aigua a un centenar de municipis i que el 2012 es va privatitzar

El grup municipal d'ICV-EUiA proposarà en el ple municipal del mes de juny una moció instant al Govern de la Generalitat a recuperar la gestió de l’empresa d’abastament d’aigua Aigües Ter-Llobregat, que es va privatitzar a finals de 2012, en una actuació que la justícia ha anul·lat amb diferents sentències. Abans de passar a mans d'Acciona, ATLL era una empresa pública que encarregada de l'abastiment d'aigua de més d'un centenar de municipis i de gairebé cinc milions de persones.

Per Roser Casamitjana, portaveu d’ICV-EUiA a Sant Cugat, “continua sense estar justificat la gestió privada d’ATLL, atès que el procés administratiu ha estat anul·lat pel TSJC, que avalava l'anul·lació de la concessió". A més, la regidora ecosocialista destaca "un informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya que insta la Generalitat de Catalunya a sancionar amb la resolució del contracte amb Acciona”.

És per això que la moció que presenta la formació insta al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat a determinar els sistemes d'abastament i sanejament d'aigua com a béns comuns i com a un servei que atén un dret humà essencial per a la vida. "Per tant com a estructures d'estat, no objecte d'afany de lucre i, per tant, no privatitzables", afegeixen.

ICV-EUiA recorda que "ATLL és una peça clau per tal de garantir un servei públic d’aigua i de qualitat" i afegeix que "de la seva gestió depèn el bon estat ecològic de les masses d'aigua que alhora són font d'abastament, concretament els rius Llobregat i Ter, i tots els aqüífers d'ambdues conques, a més a més de la del Besòs i la Tordera".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem