El Partit Popular creu que l'esport local "necessita un canvi radical"

La Coordinadora d'Entitats Esportives i el Partit Popular de Sant Cugat s'han entrevistat, com la plataforma esportiva ja ho va fer al novembre amb ERC-MES

“A Sant Cugat, en matèria esportiva queda molt per fer. Hi ha d'haver un canvi radical en moltes qüestions”. Això és el que ha dit Álvaro Benejam, regidor del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Sant Cugat i també president del PP de Sant Cugat, en declaracions al TOT Sant Cugat, després de la reunió que han mantingut la Coordinadora d'Entitats Esportives de la ciutat i el partit polític local. La sessió de treball s'ha fet aquest dilluns, 30 de maig, a la nit, a la seu de la Unió Ciclista Sant Cugat, lloc de trobada habitual de la plataforma esportiva.

 

Benejam ha comparat la importància que l'Ajuntament dóna a l'àrea de cultura respecte a la d'esports: “El pes que l'Ajuntament li dóna a cultura és molt gran, i el d'esports no ho és tant. El volum d'usuaris del món de l'esport és bastant més gran que el de cultura. S'hauria de potenciar molt més la d'esports”.

Falten instal·lacions esportives

El regidor del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Sant Cugat també ha assegurat que “falten instal·lacions esportives a Sant Cugat. Els clubs estan molt apretats. I ara que l'Ajuntament té una situació econòmica bastant més bona que en els últims anys, hauria de planificar una política d'instal·lacions esportioves molt més ambiciosa”. Benejam ha recordat a l'equip de govern que el pla director i el pla d'equipaments esportius que està redactant “el tiri endavant aviat, portem molt de retard”.

 

En aquesta mateixa línia, Alfredo Bergua, secretari general del PP Sant Cugat i exregidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat (entre els anys 2000 i 2003), ha assenyalat en la trobada que "ara, l'Ajuntament ja tindrà eines noves per treballar i s'obligarà a acomplir el pla director i el pla d'equipaments, documents que deixen ben clar les necessitats de l'esport local".

Més subvencions, i amb criteri

El president del PP de Sant Cugat també ha sol·licitat a l'Ajuntament de Sant Cugat que “les subvencions que es donen ara són poques i, de vegades, no estan ben donades, hi ha distincions entre clubs que no s'entenen. Cal augmentar la quantitat econòmica de les subvencions als clubs”.

El PP fa autocrítica

La Coordinadora ha lamentat que el Partit Popular, que governa a l'Estat espanyol, hagi creat una llei en els últims anys que perjudica, i molt, l'economia dels clubs sense ànim de lucre. La contractació dels entrenadors i monitors dels clubs “ha fet que els nostres costos hagin pujat exponencialment com si fossim entitats privades, i som entitats sense ànim de lucre”, ha assenyalat, al TOT Sant Cugat, Mònica Mateu, presidenta de la plataforma esportiva.

 

Álvaro Benejam ha reconegut que “això és un problema i ens hem compromès amb la Coordinadora a traslladar a la direcció del partit per veure si això es pot canviar”.

 

També en declaracions al TOT Sant Cugat, Mònica Mateu, del PP Sant Cugat espera “el mateix que de la resta de partits polítics de la ciutat, que treballem tots plegats i que la ciutat encari els projectes esportius donan-li una gran rellevància estratègica, una gran importància, que és la que ha de tenir una ciutat com Sant Cugat”.

3 mocions del PP en un any

En aquest primer any de mandat, aquest partit de l'oposició ha aconseguit que el Ple Municipal de l'Ajuntament aprovés, per unanimitat, tres mocions, d'iniciativa del PP: que es concedeixin beques socials, que el nou pavelló de la ZEM La Guinardera tingui vestidorstingui vestidors, i que els clubs esportius puguin rebre assessorament de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) o d'altres operadors.

El PSC i Òmnium Cultural, els pròxims

Segons la presidenta de la coordinadora, Mònica Mateu, el PSC de Sant Cugat i Òmnium Cultural també han demanat reunir-se amb la plataforma esportiva.

 

Els 8 clubs que han participat en aquesta reunió, que ha durat 75 minuts, han estat la Penya Blaugrana Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat, el Club Karate Sant Cugat, el Sant Cugat Esport FC, la Unió Esportiva Sant Cugat i el Qbasket Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem