Intensa i poc esperada nevada a Sant Cugat

La matinada de dilluns 19 a dimarts 20 de març una gran nevada ha cobert les parts altes i ha emblanquinat el centre de la ciutat

Una intensa nevada ha cobert les parts més altes de la ciutat de Sant Cugat del Vallès la matinada de dilluns 19 a dimarts 20 de març. Tot i que el centre ha gaudit d'una enfarinada que s'ha anat dissipant amb el pas de les primeres hores del matí, barris com La Floresta o Les Planes han acumulat fins a 25 centímetres de neu i han recordat l'episodi sofert el 28 de febrer, quan una nevada encara més important va cobrir completament la localitat.

L'episodi meteorològic ha deixat algunes imatges impressionants, que el TOT ha recollit pels seus lectors.

FOTO: Artur Ribera

Si bé la zona del centre no ha sofert problemes de mobilitat d'importància, la nevada ha dificultat l'accès a les carreteres i ha deixat greus afectacions al trànsit a diferents vies. La carretera de la Rabassada ha sigut un dels punts més afectats, ja que ha estat tallada fins a les 8:20 h, i als Túnels de Vallvidrera s'ha produït un caos circulatori que ha derivat en cues de fins a 16 kilòmetres.

La neu, d'altra banda, també ha deixat sense subministrament elèctric a 500 veïns de Les Planes, al caure un arbre sobre una línia de mitjana tensió a la zona de Can Bova. Aquesta situació, però, ha quedat resolta al voltant de les 13 h, quan els operaris d'Endesa, la companyia subministradora, han acabat de connectar de nou els domicilis a la xarxa elèctrica.

Un arbre caigut en un habitatge de la Floresta FOTO: Cedida

A més d'aquest, han sigut diversos els incidents relacionats amb arbres caiguts durant la nevada, que s'han produït especialment a Valldoreix, La Floresta i Les Planes, però també a Mira-sol i inclús al bell mig de Sol i Aire. Els Bombers de la Generalitat i l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat han estat treballant des de ben d'hora per retirar els arbres caiguts sobre domicilis, cablejat elèctric i la mateixa calçada.

En general, els serveis de Policia Local, Protecció Civil, ADF, Brigada Municipal, altres serveis municipals i grups de voluntaris han estat treballant des de bon matí per minimitzar els danys causats per la nevada i facilitar la connectivitat de la xarxa viaria al centre i els voltants de Sant Cugat del Vallès.

FOTO: Artur Ribera

Pel que fa a la previsió de l'episodi, l'Ajuntament de Sant Cugat ja havia activat la nit de dilluns 19 de març la fase d'alerta del PAM de Nevades (Pla d'Actuació Municipal d'Emergències per a Nevades) del Pla de Protecció Civil Municipal com a mesura preventiva, tot i que les previsions no feien pensar en una quantitat tan important de neu.

Després de l'episodi, al llarg del dimarts dia 20 s'ha anat normalitzant la situació i, a partir de les 12 h, s'ha deixat enrere la fase d'alerta. No ha tornat a nevar i no s'esperen precipitacions tampoc per aquest dimecres 21, tot i que el fred continuarà fins a finals de setmana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem