Jaume Pla, Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat a Tota una Trajectòria

El guardó reconeix la feina feta per l'actor català de més edat que encara està en actiu

L'actor santcugatenc Jaume Pla ha estat guardonat amb el Premi Extraordinari a Tota una Trajectòria, essent l'actor català de més edat en actiu. Un reconeixement que ha rebut durant la gala de lliurament dels Premis Ciutat de Sant Cugat celebrada aquest dilluns, 14 de març, al Teatre-Auditori de Sant Cugat i en què també han estat reconeguts el Banc del Temps, els Diables de Sant Cugat, Assedega’m, la Casa de l’Esperança i la Coral Tardor.

Pla, qui l'any 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi, ha recollit el guardó amb paraules d'agraïment i reivindicatives.

"És moltíssima la il·lusió que estic sentint, sobretot en el moment en què ens trobem socialment", ha apuntat. "Penses que en la vida hi ha moments com aquest en què et trobes envoltat de la gent que estimes i que t'estimen" i que fan que "valguin la pena", ha afegit.

També ha tingut paraules reivindicatives aprofitant una frase del seu últim text en què fa al·lusió al fet que, en un moment de felicitat, penses que ja et pots morir. "Ara no toca", ha dit. I ho ha justificat dient que "als meus 87 anys, encara tinc objectius i il·lusió".

"El meu objectiu és poder viure en una Catalunya lliure", ha afirmat, i ha reivindicat que "quan el poble ho demana, no hi ha res ni ningú que ho pugui parar".

Mireu el vídeo de la gala i les millors fotografies.

Trajectòria


Discurs complet de Jaume Pla després de rebre el guardó FOTO: Artur Ribera

Pla ha interpretat obres de Salvador Espriu, William Shakespeare, Anton Txékhov i Bertolt Brecht i ha format part de nombroses companyies de teatre. A Sant Cugat, durant molts anys, ha interpretat el paper de l'abat Biure a l'obra Pedra i sang.

Jaume Pla és més conegut per la seva aparició a televisió, on destacà pel seu paper de Ferran a la sèrie de TV3 El cor de la ciutat, i altres sèries com Estació d'enllaç, Nissaga de poder, Plats Bruts, Temps de Silenci, Majoria Absoluta i Infidels.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem