Jaume Sàbat: “Els panellets et reuneixen a taula amb persones que estimes”

S’acosta la Castanyada i amb ella, arriben els panellets

El mestre pastisser, Jaume Sàbat, ha volgut donar a conèixer els secrets més arrelats d’aquesta tradició catalana i com els fan a la pastisseria Sàbat.

Com es viu aquesta època a la pastisseria?

A ple rendiment. Els panellets són una tradició molt arrelada i ens agrada mantenir i defensar les nostres tradicions. És un dia per reunir-se amb la gent que t’estimes.

Quin és el procés que seguiu per fer panellets?

Som molts treballant, ja que ho fem manualment i sense màquines. Alguns fan porcions petites de la massa, altres l’arrodoneixen, altres posen els ingredients... Per fer 40 kg de panellets podem tardar dues hores i mitja, però l’important és fer-ho reunits i tots a una.

Quants panellets feu durant aquesta època?

Venem entre 400 i 600 kg de panellets aquests dies.

El panellet de pinyons segueix sent el rei?

Per descomptat. Tanmateix fem unes 15 classes de panellets diferents: de pinya, coco, codony, maduixa,  ametlla, cafè, nata o taronja, entre d’altres. Tot i que nosaltres seguim una línia més tradicional, també ens sentim artistes i emulem castanyes i bolets amb massapà recobert de xocolata.

Conviuen correctament la Castanyada i Halloween?

És una tradició que s’ha arrelat als últims anys i tot el que sigui reunir a gent a la taula té cabuda. Nosaltres fem uns panellets en forma de calaveres i uns altres en forma de carabasses, amb ulls i boca inclosos.

Quin és el secret per fer un panellet perfecte?

Per una banda, comptem amb una matèria primera molt bona. D’altra banda, tots els panellets estan fets manualment, amb molt d’amor i paciència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem