Ochoa (Caparrots): "Sant Medir és part de la cultura del poble i de la teva família"

Els Caparrots de Sant Cugat són els banderers de l'Aplec de Sant Medir d'aquest dijous, 3 de març

Com rebeu la notícia que sou els banderers?

Juliet Ochoa (J. O.): Me’n va informar la Sònia

Sònia Igual (S. I.): Ho agafem amb molta il·lusió. Sempre hem volgut formar part de l’Aplec de Sant Medir. Aquest any ens estrenem a l’aplec i és la nostra intenció participar-hi cada any amb una ballada. 

Fins ara no hi participàveu?

J. O.: No, perquè la infraestructura de Caparrots és complicada. Som poca gent, és una entitat que està creixent molt a poc a poc. Des d’aquí fem una crida a la gent que s’animi a participar amb nosaltres. Trobem que és una oportunitat única que no la podem deixar escapar i ens fa molta il·lusió. 

Què significa per una entitat ser els banderers de Sant Medir?

J. O.: És un renom. És fer conèixer els Caparrots com una entitat de cultura popular més. El fet que siguem bandereres és una oportunitat per fer conèixer al poble de Sant Cugat que un caparrot és més que un cap, que representen gent del poble, gent que potser ja no hi és i que tenen una història. 

Per què creieu que us fan banderers?

J. O.: Com que l’any passat vam intentar fer un ball de testes i aquest any volem tornar-ho a fer, suposo que a l’Ajuntament li interessa que Caparrots tingui una mica més de renom.

Com prepareu aquesta actuació i la pujada a sant Medir?

S. I.: El que farem per sant Medir serà participar en la cercavila, farem una mica de ball acompanyats per la Cobla Sant Jordi un cop arribats a l’ermita de Sant Medir, després dels Bastoners, i esperem que tothom en pugui gaudir i conèixer més els Caparrots. 

Com valoreu la tradició de sant Medir i què significa per al poble?

J. O.: Sant Medir s’ha celebrat tota la vida, és una diada molt important, és el copatró de Sant Cugat. Tothom hi participa d’alguna manera. És part de la cultura, del poble i de la teva família. No pots viure sense. 

S. I.: És una de les tradicions més arrelades en totes les entitats, sobretot les de cultura popular, i ens fa molta il·lusió perquè és una tradició molt nostra. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem