La justícia elimina el toc de queda a Sant Cugat

Sant Cugat ja no tindrà la mobilitat limitada a les nits

El toc de queda deixarà d'estar en vigor a Sant Cugat a partir d'aquest divendres, 20 d'agost. Després de gairebé 40 dies amb la mobilitat limitada entre l'1 i les 6 de la matinada, aquest divendres ja no hi haurà aquesta restricció a Sant Cugat. 

Tot i que el Govern de la Generalitat apostava per mantenir el toc de queda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya només autoritza mantenir-lo en els municipis on la incidència acumulada en els darrers set dies sigui superior als 400 casos per cada 100.000 habitants. Això fa que només s'aplicarà en 19 dels 148 municipis on volia la Generalitat. Sant Cugat, amb una incidència de 97, ja no tindrà toc de queda. En els últims dies, la situació del coronavirus a la ciutat havia experimentat una millora important.

 

Més info: Els contagis a Sant Cugat cauen a xifres d'abans de Sant Joan

Els municipis que sí que en tindran són: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. A més, tampoc permet aplicar-lo en municipis colindants a ciutats on sí se superi aquesta incidència.

Paral·lelament, el tribunal avala mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% del aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.

 

 
Comentaris

Destaquem