L'Ajuntament aconsegueix estalviar 12.000€ amb la Marató d'Estalvi Energètic

Els 12.000€ es destinaran a la lluita contra la pobresa energètica

Sant Cugat ha aconseguit estalviar 12.000€ en la Marató de l'Estalvi Energètic per a la lluita contra la pobresa energètica. Un total de 12 municipis, entre ells, Sant Cugat, han participat en aquesta marató durant el mes de febrer.



Aquesta és la segona participació del municipi en aquesta marató i Sant Cugat ha participat amb un total de 10 edificis municipals. Durant tot el febrer deu equipaments han pres mesures per rebaixar la factura de llum, aigua i gas. L'estalvi aconseguit (12.000€) es destinarà a pagar reformes de manteniment a domicilis que viuen situacions de pobresa energètica. Un pla que inclou reformes com arreglar dipòsits d'aigua dels lavabos, canviar escalfadors d'aigua, aïllar finestres, entre d'altres.


En la primera edició de la Marató d'Estalgia, Sant Cugat va estalviar 5.553,01 euros que van servir per ajudar a pagar factures de serveis, calefacció principalment, de llars amb dificultats econòmiques. En total es van beneficiar del pla 18 persones, a qui se'ls va pagar un total de 200 euros de rebuts de serveis.


La segona edició de la Marató d'Estalvi Energètic ha crescut en nombre d'ajuntaments adherits: s'ha passat de 4 a 12 ajuntaments participants. En total en aquesta 2a edició els 12 ajuntaments han generat un estalvi econòmic de 81.500€.

L'estalvi a Sant Cugat

Els 10 equipaments municipals que hi han participat són: Casa Mònaco, Escola Pins del Vallès, Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Casal de Mira-sol, Casal Torreblanca, Escola Pi d'en Xandri, Escola Turó de Can Mates, Pavelló de Valldoreix, ZEM Jaume Tubau i Teatre-Auditori.
 

Entre tots ells han aconseguit estalviar 12.000 eruos que provenen de:

Llum: en consum d'electricitat, s'han estalviat un 21'9% (36.474 kWh estalviats) de la factura energètica.
Aigua: s'ha estalviat un total de 282.000 litres, que representa un 18% del total.
Gas: l'estalvi generat ha estat del 25'5% (8.471 m3 estalviats).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem