L'Ajuntament engega una campanya per "netejar a fons" un centenar de carrers

Un equip de quatre treballadors actuarà carrer per carrer a partir del 17 d'octubre per fer una neteja en profunditat dels carrers del nucli urbà

L'Ajuntament ha engegat la campanya Sant Cugat, ben neta amb l'objectiu de fer una neteja a fons dels carrers del nucli urbà del municipi. A partir del 17 d'octubre, un equip de quatre treballadors del servei de neteja viària recorreran carrer per carrer per netejar en profunditat racons de difícil accés i esborrar pintades de les parets. "Veiem que cal una neteja més intensiva més enllà del servei habitual", ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, durant la presentació de la iniciativa aquest 10 d'octubre.

L'objectiu del Consistori és "deixar a zero" els carrers de la ciutat i la campanya començarà per l'avinguda de Cerdanyola i passarà per 104 carrers del nucli urbà. "La voluntat és estendre-ho a tots els barris i districtes del municipi", ha detallat Cristina Paraira, concretant que aquesta segona fase es començaria a dissenyar a partir del gener.

El dispositiu s'ha dissenyat per netejar en profunditat racons de difícil accés, com per exemple papereres, voltants de contenidors, paviment i mobiliari urbà; i per retirar de la via pública elements com adhesius, xiclets, pintades o males herbes. Cada dia es netejarà el tram d'un carrer i l'equip de treballadors comptaran amb maquinària especial per dur a terme aquestes tasques. Els treballadors ja formaven part de la plantilla de neteja viària, però se'ls hi ha ampliat l'horari, passant de mitja a jornada completa.

Cristina Paraira ha explicat que és la primera vegada que realitzen una campanya de neteja d'aquest estil i que l'objectiu és deixar els carrers "nets i endreçats". És per això que demana la col·laboració dels veïns per mantenir-lo net, un cop fetes les actuacions: "Entre tots hem d'ajudar a mantenir nets els carrers". Les neteges es faran de les 7.30 fins les 15 hores i la previsió és finalitzar la campanya el 12 de desembre.

Pintades a les parets

Imatge d'arxiu d'una pintada a Sant Cugat, al carrer de Sant Antoni FOTO: Artur Ribera

La campanya inclou actuacions de neteja de pintades i grafits a les façanes d'edificis particulars del municipi. L'Ajuntament ofereix la possibilitat a propietaris de netejar les pintades de les seves parets, de manera gratuïta.

Els interessats han de donar permís a l'administració per poder fer aquestes actuacions de neteja. Per fer-ho, es pot sol·licitar a l'oficina municipal Infonet, a la plaça de Barcelona, a través del telèfon 900103146 i per correu electrònic.

El mapa dels carrers del nucli urbà que es netejaran a partir del 17 d'octubre
Més informació
 
Comentaris

Destaquem