Veïns del barri del Monestir demanen mesures per actuar contra els incívics

A mitjan juliol es va crear un grup de Facebook de veïns del barri del Monestir-Sant Francesc per intentar resoldre el problema de trastos als carrers

El grup de Facebook Veïns del barri de Sant Francesc - Monestir reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat mesures per combatre els actes incívics dels ciutadans que deixen trastos de tota mena als carrers del municipi. Aquest grup, nascut a mitjan juliol per intentar resoldre l'acumulació de voluminosos a la via pública, compta ja amb uns 400 santcugatencs adherits. "Aquest estiu ha estat espectacular, i encara dura. Cada dia et trobes neveres, sofàs, matalassos...", lamenta Andreu Sierro, un dels administradors del grup.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat darrerament alguna campanya per resoldre aquesta problemàtica i l'alcaldessa Mercè Conesa va assegurar que estaven detectant un increment de l'incivisme preocupant. De fet, segons dades municipals la presència de trastos al carrer ha augmentat un 35% darrerament. És per això que han fet una crida perquè la gent utilitzi el servei de recollida de voluminosos d'Engrunes, que és gratuït.

"L'Ajuntament ha fet un esforç en recollida", celebra Sierro. Tot i això, el grup reclama al Consistori més mesures i actuacions enfocades a combatre les actuacions incíviques: "El problema no és només de neteja, és de gent que deixa els trastos al carrer i la solució ha de passar per aquí. S'han de fer més campanyes informatives".

Per això, des d'aquest grup de veïns han dut a terme diferents iniciatives les últimes setmanes amb l'objectiu de conscienciar i informar a la gent del barri sobre el tema de voluminosos. "No sabíem quin era el pla de l'Ajuntament, i vam decidir fer alguna cosa". "No sabem si funcionarà, però el que és clar és que els veïns i les veïnes van per davant", apunta el grup en una carta enviada al TOT.

Carta a l'alcaldessa

Actes d'incivisme al barri de Monestir - Sant Francesc FOTO: Cedida

Aquest grup de veïns ha enviat al TOT una carta de resposta a les declaracions de l'alcaldessa, on assegurava que havien detectat un nivell d'incivisme que no els agradava gens. La carta:

Després de llegir l'article on la Sra. Conesa fa referència a l'incivisme amb el tema dels trastos que patim a Sant Cugat, ens agradaria fer uns comentaris. A l'article en qüestió es diu que el problema no és només de l'Ajuntament, sinó també dels veïns i veïnes. Bé, fins aquí tots havíem arribat. Estem d'acord.

 

Tots sabem que hi ha persones incíviques. I d'això fa molt més que unes setmanes. Ha calgut la reacció popular perquè les forces polítiques comencin a moure's. Tots denuncien l'incivisme.

 

Però, on viuen els nostres polítics? No veuen el que veiem els veïns i veïnes als nostres carrers cada dia? S'ha de trigar tant per tan sols dir que hi ha persones incíviques i justificar que no és cosa només de l'Ajuntament? Falten idees? Doncs, per a què serveixen els representants polítics? A vegades sembla que treballin fora de Sant Cugat.

 

Per aquest motiu, al barri de Monestir - Sant Francesc, un grup de veïns i veïnes, per iniciativa propia, va penjar cartells per informar a la resta de veïns del servei de recollida a la vista que no es feia res. Funcionarà? No ho sabem, però el que és clar que els veïns i les veïnes van per davant.

 

Andreu Sierro

Grup Veïns del barri de Sant Francesc - Monestir.

Actes d'incivisme al barri de Monestir - Sant Francesc FOTO: CedidaActes d'incivisme al barri de Monestir - Sant Francesc FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem