L'Ajuntament ofereix una alternativa perquè les Planes no es quedi sense Festa Major

Les associacions del districte volen anul·lar la Festa Major perquè les pistes esportives del barri no estaran cobertes a temps

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ofert una alternativa a les associacions i entitats de les Planes per intentar que el barri no es quedi sense Festa Major.

El fet és que, després que el Consistori els comuniqués que l'Espai Pere Grau no estaria cobert per la Festa Major del barri, que se celebra al setembre, les associacions van decidir anul·lar la festa grossa, per manca d'espai, entre altres. En un comunicat, enviat aquest dijous 1 de juny, les associacions expressaven la seva disconformitat amb la situació, amb què asseguraven sentir que "els prenien el pèl".

En aquest cas, el president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha explicat al TOT Sant Cugat que "entenem la seva decepció, però en cap moment hi ha hagut voluntat d'enganyar en aquest procés". De fet, segons ha explicat Puigdomènech, l'endarreriment ha vingut relacionat amb què l'empresa adjudicatària havia presentat una oferta que es coneix com a baixa temerària, és a dir amb un preu per sota la proposta de l'administració.

Aquest fet va obligar el Consistori a iniciar una altra vegada el procés de contractació per a adjudicar l'obra a una altra empresa. Procés que, ha provocat que l'inici de les obres s'endarrereixi i, per tant, aquestes no estiguin finalitzades a temps per l'inici de la Festa Major.

Per tot això, i tenint en compte que des de la Comissió de Festes de les Planes i les altres entitats ja tenien algunes activitats contractades, el president del Consell de Barri i regidor de Medi ambient, Joan Puigdomènech, ha proposat als veïns i veïnes de les Planes que facin dues festes. És a dir: "en els dies que hi ha la Festa Major, facin una versió reduïda de la festa. Després, un cop les obres de les pistes estiguin enllestides, fer una gran festa". Una proposta que, a hores d'ara està sobre la taula però que des de les Planes "no veuen clar", com ha apuntat Puigdomènech.

D'altra banda, Ciutadans ha enviat un comunicat per mostrar la seva "solidaritat amb el barri de les Planes, després que l'equip de govern els hagi deixat sense Festa Major".

Les obres de les pistes esportives

Després de dos anys esperant el moment, el passat 2 de febrer Puigdomènech anunciava durant el Consell de Barri que les pistes estarien cobertes abans de setembre

El mateix mes de febrer començava el període de licitació de les obres i l'inici de les tasques prèvies a les obres va ser el 15 de maig, unes tasques que havien de preparar el terreny per a les obres.

Degut al canvi d'empresa adjudicatària, el contracte de les obres se signava el passat 22 de maig. Un contracte que fixa el període d'execució de l'obra en 4 mesos. Per això mateix, encara que l'empresa adjudicatària faci les obres en 4 mesos, tot apunta que les obres no estaran llestes fins a finals de setembre. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem