La pista esportiva de les Planes estarà coberta per la Festa Major del barri

La Junta de Govern Local aprovava el projecte el passat 24 de gener

La coberta de la pista esportiva de l'espai Pere Grau de les Planes serà una realitat al mes de setembre, tal com ha assegurat el president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, durant la clebració del consell d'aquest dijous, 2 de febrer.

 L'Ajuntament ha aprovat el projecte arquitectònic que ho ha de fer possible. Un projecte que contempla la construcció d'una coberta lleugera que incorporarà vegetació enfiladissa per tal de minimitzar l'impacte visual i harmonitzar-ho amb l'entorn de Collserola.

El sistema estructural de la coberta s'ha dissenyat com un conjunt de pòrtics paral·lels en voladís i un contrapès en el seu extrem per tal d'equilibrar part el pes propi. Aquest sistema permet implantar l'estructura de forma que es recolza directament sobre els murs de contenció existents sense haver de construir nova cimentació. A banda, la nova coberta captarà l'aigua de pluja, que serà emmagatzemada en escorrentia per tal de reaprofitar-la.

La nova coberta, dissenyada pel col·lectiu d'arquitectes Arqbag, cobrirà una superfície total de 1.225 metres quadrats i deixarà una alçada lliure a l'interior de la pista de 7 metres. El pressupost d'aquest projecte s'ha estimat en 480.000 euros.

L'obra està en procés de licitació i, segons el calendari previst, serà una realitat el setembre vinent durant la festa major de les Planes.

Altres temes

Durant el Consell de Barri de les Planes s'han tractat diversos temes. 

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha detallat en quin moment es troba el procés de reparcel·lació de Can Borrull. A hores d'ara, s'està pendent de publicar el projecte d'urbanització. Després de les al·legacions i modificacions pertinents, s'aprovarà definitivament. 

Serà un cop finalitzi aquest procés que començarà el projecte de reparcel·lació. 

Segons Calvet, el calendari d'obres està marcat per aquest any, cap al mes de juny. Unes obres que s'allargaran uns 14 mesos i tenen un cost de 2,9 milions d'euros. 

Durant el consell també s'ha parlat de la problemàtica que pateixen al sector de Can Cortés, amb un dels centres de menors. Segons ha explicat un veí de la zona, "ara mateix hi ha dues cases ocupades per joves d'aquest centre o relacionats amb ell. A més, han comès robatoris, entre altres, al barri". 

En aquest sentit, Puigdomènech ha explicat que són conscients de la problemàtica i que per això mateix l'Ajuntament demanarà una reunió amb el director de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) per mirar de trobar una solució. 

Durant la celebració del primer consell de barri del 2017, s'han tractat més temes que el TOT, en els pròxims dies, publicarà. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem