L'Ajuntament proposa tres opcions a la Festa Major Alternativa

Descarta mantenir-la en l'emplaçament de la rambla del Celler com en les passades edicions

Davant la petició dels organitzadors de la Festa Major Alternativa (FMA) de mantenir aquesta activitat al mateix espai dels darrers anys a Sant Cugat del Vallès, l'Ajuntament ha emès un comunicat en el qual defensa que ja s'ha trobat ubicació per a la Festa, però l'organització no ha donat resposta a les tres propostes plantejades pel que fa a la ubicació de la Cúpula del Tro.

Des de l'Ajuntament afirmen que "la Festa Major Alternativa és una activitat que enriqueix la Festa Major de Sant Cugat", i que per això, "tot i ser una activitat autogestionada, facilita als organitzadors l'ocupació de via pública i les infraestructures necessàries perquè es pugui desenvolupar". En relació a la ubicació de les dues últimes edicions, a l'encreuament entre la rambla del Celler i l'avinguda Francesc Macià, expliquen que "ha provocat el malestar del veïnat, ja que aquesta zona acull un volum important d'activitats de la Festa Major", i que "l'Ajuntament treballa amb l'objectiu de vetllar per l'interès general de la ciutat i trobar els millors equilibris per garantir entre tots i totes una bona convivència".

En aquest sentit, afirmen que "des del passat mes d'abril va proposar a la FMA reubicar les dues activitats que organitzen per tal de pacificar aquesta zona de la ciutat". "En primer lloc es va proposar traslladar la FMA als Jardins de Sant Francesc, però l'organització ho va rebutjar per considerar que estava "massa allunyada del centre". Posteriorment l'Ajuntament va oferir 3 espais situats en diferents punts de la rambla del Celler", detallen.

"L'Ajuntament sempre ha mantingut la mà estesa per trobar acords i punts de trobada amb la FMA. Durant tot aquest temps s'han realitzat 3 reunions tècnico-polítiques, 5 visites tècniques als diferents espais i nombroses trucades. Val a dir, també, que en cap moment la FMA ha proposat una ubicació alternativa", expliquen.

"Finalment, la setmana passada l'organització de la FMA va comunicar a l'Ajuntament que acceptava ubicar un dels espais (l'escenari de música) a la rambla del Celler –just a l'altura del Parc Ramon Barnils- però no el segon espai (la "Cúpula del tro"), adduint que calia fer-ho al mateix lloc de les darreres edicions, fet que l'Ajuntament va rebutjar perquè seguiria creant molèsties al mateix veïnat", diuen.

Amb tot, apunten que "l'Ajuntament ha seguit treballant i fent visites tècniques per valorar els 3 tres espais alternatius per ubicar la "Cúpula del tro", però per part de la FMA encara no hi ha hagut cap mena de resposta".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem