La FMA i la Cúpula del Tro denuncien "censura de l'Ajuntament"

Els organitzadors de la Festa Major Alternativa, i l'espai de la Cúpula del Tro afirmen que "és una decisió política", no pas tècnica, i asseguren que mantindran la posició de no voler canviar

La polèmica per la ubicació de la Festa Major Alternativa - que en els darrers dos anys ha estat la rambla del Celler - segueix viva, després que esclatés ara fa unes setmanes quan els representants de la FMA van denunciar que se'ls volia canviar d'ubicació.

Més info: La Festa Major Alternativa denuncia que se'ls vol canviar d'espai i inacció del Govern

Ara, els representants de la Festa Major Alternativa i la Cúpula del Tro apunten que la celebració de les activitats que organitzen aquests dos espais durant la Festa Major pengen d'un fil: "Ens trobem en una situació per als dos espais, que en formem un", han apuntat. Cal destacar, que després de reunir-se amb l'Ajuntament, finalment el consistori els va respondre que "hi havia queixes dels veïns", i va proposar a aquests espais anar als Jardins de Can Francesc: "No volem canviar perquè això implica perdre moltes activitats", han assegurat, a més d'afegir que "els espais que ens han proposat no són viables" i sentenciar que mantindran aquesta posició en cerca de solució fins al final.

A més, han apuntat que sel's ha explicat que el fet de voler canviar-los d'espai "és una decisió política". En aquest sentit, han denunciat està "rebent una censura per par de l'Ajuntament".

La FMA i la Cúpula del tro, però, no volen canviar d'ubicació: "Per tal de consolidar el projecte, l'espai és un aspecte molt important, i després de 2 anys, els santcugatencs que busquen una Festa Major Alternativa, feminista, han referenciat aquest espai, que ens ha permès ampliar les activitats", apunten, a més de dir que "estar al centre del poble els permet seguir treballant amb les altres places buscant lluitar contra la violència masclista".

La proposta que plantegen

Els representants d'aquests espais han assegurat que "han demanat parlar amb els veïns i veïnes de la zona", tot i que reconeixen que "no ha estat possible". "Proposem portar l'escenari gran de la FMA a la zona on l'any passat hi havia l'espai de dia, i la Cúpula del Tro, i baixar les activitats familiars on hi havia l'escenari per tal de reduir l'impacte cap als veïns".

A més, han destacat que "suprimir un d'aquests espais significa renunciar a la feina que fa mesos que s'està fent", i que "després de dos anys, aquest és un espai de referència per al jovent".

 
Comentaris

Destaquem