L'Ajuntament reconeix “un repunt” de robatoris a la Floresta i assegura que actuarà

Un grup de joves, que ha ocupat una casa a la Floresta i entre els que hi ha consumidors de cola, serien els responsables

Veïns de la Floresta i representants de seguretat de l'Ajuntament de Sant Cugat i Mossos d'Esquadra es van reunir el 5 de setembre per analitzar l'augment de robatoris al barri i la sensació d'inseguretat i por que denuncien veïns del barri, després de patir més de quaranta robatoris durant el mes d'agost per part d'un grup de joves en concret.

Fonts de Seguretat de l'Ajuntament de Sant Cugat han reconegut “un repunt” dels robatoris a la Floresta i també han assegurat que són coneixedors dels presumptes responsables dels delictes. El Consistori, en coordinació amb Mossos, s'ha compromès a prendre “accions més contundents” i “donar un cop d'efecte perquè la gent recuperi la sensació de seguretat”.

A la reunió, es va acordar la creació d'una comissió entre cossos policials i veïns per seguir de prop la qüestió i analitzar les mesures que s'implantaran. En aquest sentit, des de l'Ajuntament han explicat que els Mossos incrementaran els controls al voltant de la Floresta i s'ha introduït patrullatge de paisà. Una de les possibilitats que apunten les fonts de seguretat municipal és que els agents cívics que s'han d'incorporar a Sant Cugat puguin colaborar en d'alguna manera.

Un dels motius que reconeixen des de l'Ajuntament per explicar l'augment de robatoris al barri és que s'hagi incrementat la vigilància en altres zones de la ciutat en detriment de la Floresta: “Hi havia una problemàtica amb els robatoris en força a domicili i a Sant Cugat i hem anat desenvolupant accions. La Floresta estava en uns límits baixos i en incidir en altres llocs de la població, pot ser que com una derivada de la primera hagin pujat a la Floresta”.

"Volem anar fent accions mica en mica, perquè en el conjunt de Sant Cugat la situació és bona. En el que portem d'any portem una reducció de robatoris del 23% i el repunt a la Floresta en aquest sentit no és significatiu. Però entenc que la gent que està allà i ho pateix, ho senti molt", afirmen les mateixes fonts. "Al tancar l'accés a altres zones de la ciutat, han actuat més a la Floresta", recalquen.

"Consum de cola"

Tant policia com veïns tenen coneixement del grup de presumptes lladres, format per diversos joves d'origen magrebí, alguns menors, de menys de 26 o 27 anys. Les fonts municipals han explicat que un noi que havia estat en un centre de menors pròxim, s'ha quedat per la zona i ha provocat “un efecte crida” entre coneguts seus, que ara han ocupat una casa per la Floresta. “Sabem qui són, a aquesta persona la vam detenir fa uns mesos i la van deixar en llibertat”, apunten. A més, també tenen una ordre de detenció per un altre dels nois.

Tal com apuntaven alguns veïns, les fonts de seguretat també assenyalen que alguns dels joves consumeixen cola: “Hi ha un cert consum d'un tipus de droga, de cola, que és una droga molt dura en el sentit que perden la consciència del que fan i no saben ni què fan. Perden la noció d'on estan”.

“El veïnat té identificat aquesta gent i treballarem colze a colze amb ells per treure la sensació de seguretat. Des del seu punt de vista entenc que hi ha una alerta i treballarem per treure aquest neguit”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem