L'alcaldessa proposa que el 50% dels nous habitatges tinguin un preu assequible

"La ciutat ha fet un gran esforç en la construcció d'habitatge públic", ha assegurat Mercè Conesa

L'alcaldessa Mercè Conesa ha assegurat, durant la celebració del ple extraordinari sobre l'estata de la ciutat, que el 50% de tot el nou desenvolupament urbanístic de Sant Cugat es destinarà a habitatge assequible. "L'habitatge és un dels problemes centrals de la ciutat, com a la resta de ciutats de l'entorn", ha reconegut l'alcaldessa. Sant Cugat és de les ciutats de l'estat amb l'habitatge més car i el lloguer ha augmentat un 42% en els últims quatre anys.

Conesa ha demanat no fer "demagògia" amb la qüestió de l'accés a l'habitatge i ha demanat consens a la resta de formacions polítiques: "El 50% dels nous habitatges han de ser assequibles. És una aposta valenta i pionera i que ens ha de permetre fer un salt. M'agradaria que hi fossim tots els partits i arribar a un gran consens".

L'alcaldessa ha reconegut que queden pocs espais per desenvolupar urbanísticament a Sant Cugat i per això caldrà l'acord de les diferents formacions polítiques: "Caldrà ser valents i fer reserves agosarades de sòl per fer habitatge públic".

Actualment, Sant Cugat compta amb un parc públic d'habitatge d'un 6% del total i l'objectiu del govern municipal és arribar al 10%. "Aquesta ciutat aspira a disposar d’un parc públic d’habitatge de 3.427 pisos assequibles. Ens en queden per construir, per tant, 1.700". Entre el 2013 i el 2016, es van acabar 22 pisos de protecció oficial a Sant Cugat i la inversió per aquest 2018 en habitatge públic és de dos milions d'euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem