L'Ambiteca, un espai per educar, reciclar i reutilitzar objectes

L'antic Punt Verd del Centre s'ha renovat per tal de potenciar tot tipus d'activitats relacionades amb el reciclatge i el medi ambient

Tot just fa un any, l’Ajuntament de Sant Cugat va posar en marxa una sèrie d’actuacions i obres per tal de transformar el Punt Verd del Centre, situat a l’avinguda de Roquetes, i poder ampliar els serveis que oferia cap a la ciutadania. Uns serveis que tenen diversos objectius, però que pengen d’un mateix paraigua: el medi ambient i la sostenibilitat.

Les obres, amb un pressupost de 250.000 euros, han permès reconvertir el Punt Verd del Centre i crear una aula ambiental i de creació, un espai fix d’intercanvi d’objectes de segona mà, un espai de compostatge, un hort, un parc infantil, un galliner i un punt d’avistament d’ocells.   
 

El centre, que ha canviat de nom i es diu Ambiteca, és un espai en el qual els ciutadans poden trobar una “botiga” on adquirir productes de segona mà a un preu simbòlic. En aquest cas, els diners recaptats es destinaran a tres projectes socials municipals. A més, s’han programat tot tipus d’activitats adreçades a la ciutadania. En aquest aspecte, cal destacar les activitats que l’Ambiteca ha programat adreçades a les escoles del municipi per tal de fomentar la reutilització d’objectes entre els més petits.

En els pròxims mesos, l’Ajuntament té previst posar en marxa una aplicació mòbil que fomentarà l’intercanvi d’objectes entre ciutadans, sense intercanvi econòmic. Així, també, el Consistori preveu abaixar la quantitat de voluminosos que hi ha al carrer. Pel que fa a aquests i a l’aplicació, l’Ajuntament treballa per aconseguir que els usuaris puguin informar el Conistori del moment en què baixen un voluminós al carrer. Engrunes, el servei encarregat de recollir-los, podria evitar circuits innecessaris i aniria directament a recollir el voluminós al punt adequat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem